Tayvan, ölü bedenlerin yakılma işlemi sırasında ortaya çıkan ısıdan elektrik üretecek

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Tayvan'ın başkenti Taipei'deki bir krematoryum, ölü bedenlerin yakılma işlemi sırasında ortaya çıkan ısıdan elektrik üretecek.

Krematoryumun müdür yardımcısı Yang Yi-lin AFP'ye yaptığı açıklamada, proje için yaklaşık 240 bin dolar yatırım yaptıklarını, elde edilecek elektriğin, tesisin havalandırma sistemini çalıştıracağını belirtti.

Milletvekili Şuang Ruei-hsiung ise projeyi eleştirerek, yas tutan ailelerin, yakınlarının bedenleri yakılırken havlandırma sisteminden havanın, sevdiklerinin bedenleri sayesinde geldiğini düşününce nasıl tepki verecekleri konusundaki endişelerini dile getirdi.

Yang, projeden vazgeçmeyeceklerini, üretecekleri elektriği havalandırmada olmazsa aydınlatmada kullanabileceklerini söyledi.

Hava kirliliğini en aza indirmek için bu dönüşüm projesine karar verdiklerini ifade eden Yang, "ancak ailelerin tepkilerini de göz önünde bulunduracaklarını" sözlerine ekledi.

Alıntıdır
 
Bu Konu hakkında her halde adamların Tüm enerji birimleri Tüm nimetler bittimi ki ? Rabbim En büyük nimetimiz Akıl ve şuurumuzu almasın,Bizi bizlere bırakmasın.

Sn genç arkadaş yönetiçi özel mesajınız için ayrıca teşekkür ederim.
 
adamlar iyi dusunmusler bence kendi inanclarina gore nasil olsa oluyu yakiyorlar,bari yaktigimiz atesin isisindan yararlanalim.dusun sene adamlar israf etmemek icin neyi dusunmusler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,527
Kullanıcılar
450,130
Son üye
akınfarad

Yeni konular

Geri
Üst