Tam sinüs inverter hak.

Alman malı Tommatech marka 600w tam sinüs inverter aldım. Onda da aynı problem oldu. Teknik servisi arayınca sorunun akü amperinin yetersiz olmasından kaynaklandığını söyledi. İşi bilen teknik servisin hale başka oluyor. Bende 110A 'lik VRLA aldım. Şimdi takır takır çalışıyor. Buzdolabı çalıştırmayacaksanız en az 100A çalıştıracaksanız en az 150A akü alın. İlgilenenlere duyurulur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İnverter ile yaptığım deneyler sonucunda 0.75 mm2 kablo bağladığımda bir süre sonra invertörün hata verdiğini gördüğüm. Daha önce de 2000 watt'lık inverter bağladığımda inverter 18A akü kullandığımda bozulmuştu. Nedenini araştırdım. Bilindiği gibi her kablonun kendine göre direnci vardır. Bakır kablosunun direnci diğerlerine hem fiyat hem de performans açısından daha uygundur. P= IR^2 formülüne göre kabloda direnç olduğu için P kadar güç ısı olarak kablodan uzaklaşır. Aküden gelen 12V'luk elektrik invertörün direnci değişmediğinden ısı çekilen akımı küçültür. Bu da invertörü zorladığından ya hata verir ya da bozulur. Peki bu ısı kaybını önlemek için ne yapacağız. Direnci küçültmemiz lazım. Direnç formülü
upload_2016-8-29_15-0-47.png
şeklindedir. l kablonun boyu A ise kesit alanıdır. Diğeri ise kullanılan kablonun cinsine göre değişen sabittir. Formülde görüldüğü gibi kesit alanı büyüdükçe direnç azalmaktadır. 12V olan 600watt bir akü için 6 mm2 çapında bir kablo, 12V 2000 watt invertör için ise 50 mm2 kablo kullanmak bu iş için yeterlidir. Ekte HES kablodan alınan standartlar vardır. Burdan uygun kabloyu seçebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • kablo.pdf
    507.1 KB · Görüntüleme: 13
Mexxsun marka inverter 100 watt'lık bir LCD TV'yi bile çalıştıramadı.

Merhabalar

mexxsun marka invertörleri hem montajlarımızda hemde parakende satışlarımızda kullanıyoruz.çok arıza çıkaran bir invertör degildir. arıza durumunda servisi hızlıdır. 100w bir tv 300w modifiye invertör bile çalıştırmaktadır.belki akü yada bağlantıda hata olabilir.
 
Valla açıkça konuşuyum sizinle. Bilindiği gibi internetten yapılan alışverişlerde 14 gün içinde firma ürünü almakla mükellef ve para iadesini ürünü aldıktan sonra 10 içinde yapmak zorunda. Mexxsun distribütörü üründe herhangi bir sorun olmadığını ancak ürünü fiyat karşılığı iade almayacağını söyledi. Sadece değiştirmeyi kabul etti. Sırf bu yüzden firma ile kavgalı ve davalık oldum. Bir de teknik servis sorunu anlatmama rağmen hata ile ilgili nokta atışı yapamadı. Yani teknik servisi de tecrübesiz. Ben bir müşteri olarak Çin malı ve pahalıya satılan Mexxsun yerine alman malı kendisini tescillemiş teknik servisi anında sorunu çözen bir distribütör firmadan almayı tercih ederim. Az para değil 2000 watt 1000 TL civarında. Çöpe atılacak para değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,912
Kullanıcılar
450,199
Son üye
NCA0

Yeni konular

Geri
Üst