tablet pc bataryası volt değerleri hakkında

eoztrk

Üye
Katılım
28 Şub 2014
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba, elimde 2 adet tablet pc var. Bunlardan biri sağlam fakat bataryası iyice gitti, diğerinin ekranı kırık fakat bataryası yeni.
Yapmak istediğim yeni bataryayı sağlam olan tablete takmak.
Sormak istediğim ise volt değerlerinin uygun olup olmadığı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Birinin üzerinde aynen aşağıdakiler yazıyor:
- JJV 357090/3.7V/LA
+2500mAh/9.25Wh/1307

Diğerinde ise:
-356194p
+3.7v 3000MAh FL
 
Merhaba.Bu etiketlere göre bataryaların volt değerleri ayni (3.7 volt) fakat kapasite (Amper*saat) değerleri biraz farklıdır.Bu şu demektir; 2500 mA 'lik kapasite yerine 3000 mA'lik kapasite kullanılırsa pil biraz daha uzun sürede şarj olabilir,deşarj (kullanım) süresi de ayni oranda daha uzun süre dayanacak anlamındadır bu.Ama takas işlemini başarıyla yaparsanız bir sorun da olmaz,birinin yerine değişip geçen diğer batarya için.Ancak ikisi arasındaki boyut farkı çok da fazlaysa konulacak olan bu yeni,sağlam olan tablette belki adaptasyon (Yerine tam olarak da uydurabilme) işlemi biraz güç olabilir,ama boyut farkı hiç yoksa (İkisi de standart ölçüdeyse eğer) bir sıkıntı da olmayacaktır.

3000 mA'lik aamper*saat kapasitesinde olanı da anladığım kadarıyla ekranı tam kırık olanıdır.Çünkü böyle olması şarj işleminde batarya için ayrıca bir sıkıntı oluşturamaz (Çünkü bizim işimize daha çok gelir bu durum),sadece daha uzun sürede şarj olabilir.Kendimden bir örnek vereyim ben size,şarj tutmayan laptopun li-ion eski bataryası yerine (10.8 volt,3500 mA) yeni,tıpatıp ayni boyuttaki bataryayı (10.8 volt,4400 mA) 100 tl.ye satın alıp başarıyla da kullanmaktayım,bir sorun yoktur şu ana kadar da.Ayni şekilde 3.6 volt,1700 mA'lik ni-cd pratik süpürge bataryası için yeni çıkan bir seride önce 3.6 volt,2000 mA'lik olanını,sonrasında ise 3.6 volt,2200 mA'lik olanını alıp,monte ederek yine başarıyla kullandım.

Buradan aslında şunu açıkça da belirtmek istiyorum; bu yeni takacağınız amper*saat kapasitesi (Genelleme yaparak da tüm şarj edilebilen tüm bataryalar için de) normal amper*saat olarak onun yerine takılan bataryanın biraz üstü olabilir,ama daha düşük kapasite ayni şarj sisteminde bir (Aşırı) ısınmaya,belki patlamalara,ömür kısalmalarına da (Hem ni-cd şarjlı piller hem de li-ion şarjlı piller için) yol açabilir,yani düşük kapasiteyle kullanmak bu yönüyle bir risk oluşturabilir.Yalnızca bu noktayı göz önünde bulundurmak bu konu hakkında sizin için yeterli de olacaktır.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Gerçekten mükemmel bir şekilde anlatmışsınız. Basitçe ve ayrıntılı, çok teşekkürler.
 
Merhaba eozturk tablet lcp panelleride yurt dışı sitelerden uygun fiyata temin edilebiyor. Sadece panelde arıza varsa tabletide harcamayın derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst