Türkiye, güneş enerjisinde devleri solladi

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
Fransa'da yayımlanan yenilenebilir enerji teknolojileri dergisi Plein Soleil, Türkiye'nin ısısal güneş enerjisi üretiminde dünya dördüncüsü ve Avrupa birincisi olduğunu yazdı.
Plein Soleil dergisinin son sayısında Avrupa Termik Güneş Birliği'nin (ESTIF) 2001 yılı verilerine dayandırılarak çıkan haberde, Türkiye'nin ısısal güneş enerjisi bakımından, Çin, ABD ve Japonya'dan sonra 4'üncü sırada yer aldığı belirtildi. Habere göre, Çin, yıllık 22400 MWs, ABD 17500 MWs ve Japonya ise 8450MWs ısısal güneş enerjisi üretirken, Türkiye'nin üretimi 5690 MWs olarak gerçekleşti.
TÜRKİYE AKDENİZ'İN DEVLERİNİ GEÇTİ
Türkiye'nin ardından Almanya yılda 3085 MWs, İsrail 2744 MWs, Yunanistan 2093 MWs ve Avusturya 1644 MWs ısısal güneş enerjisi üretiyor. Yıllık ısısal güneş enerjisi üretiminde, Türkiye gibi Akdeniz ülkeleri olan Fransa 10, İspanya 14 ve İtalya 17'inci sırada yer aldı.

‘TÜRKİYE POTANSİYELİNİ GÖRMELİ'
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Güneş Enerjisi Planlama ve Tasarım Birimi Başkanı Doç. Dr. Çetin Göksu, ESTIF'in göre, bir güneş ülkesi olan Türkiye'nin güneş enerjisi üretiminde dünya devleri ile yarışmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, Almanya, Fransa ve İspanya gibi, güneş enerjisi üretiminde büyük atılım yapan ülkelerin toplamından daha fazla güneş enerjisi ürettiğine dikkati çeken Doç. Dr. Göksu,“Türkiye ısısal güneş enerjisi üretimininde Avrupa hükümetlerinin yaptıkları teşvik ve çalışmalara karşın, bu ülkeleri solladı” diye konuştu.
Kyoto Protokolü'nün yürürlüğe girmesiyle birlikte güneş enerjisinin öneminin artacağına işaret eden Doç. Dr. Göksu, Türkiye'nin ayrıca güneş pilleri, güneş mimarisi ve güneş enerjili toplu konut gibi alanlarda da potansiyele sahip olduğunu vurguladı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eğer haber doğruysa çok sevindirici bir haber. ama bununla yetinilmemeli daha da yaygınlaştırılmalı.
 
Böyle gidişle Türkiye ileride enerji devi olmaya aday o zaman.
 
evlerin üstündeki sıcak su kollektörlerinden bahsediyor,
nüfüsa bakılırsa Türkiye ilk 3ten daha iyi, almanyada güneş yok zaten..yahudiler ve yunanlılar nüfüsa göre normal, italyanlar ve ispanyollar neden geri kalmış anlamadım..
 
çin ve ABD ile aramızda çok enerjı farkı var.Tabi nüfus sayısı ve yuz ölçümünüde hesplara katmak gerekiyor ama yınede Türkiye daha iyi şeyler yapabilmeli diye düşünüyorum.
saygılar...
 
Gerçekten mutlu olmalımıyız? teknolojiyi üreten ülke olsak ben de ülkem adına mutlu olurum.Sanki başkalarının cihazları bize kakalanıyormuş gibi geliyor.Marmara bölgesinde güneşten elektrik üretmenin amortismanı 10yıl üstelik marmara nufus ve tüketimde en yoğun bölge.Çatılardaki güneş panelleri ile eve sıcak su alındığında amortisman hesabını haç kişi doğru yapıyor bilmek isterdim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst