genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Hercules Kablo tarafından üretilen ve Türkiyede bir ilk olan spiral boru korumalı kablo ile tesisat işleri daha kolay olacak

Daha fazla bilgi için: HERCULES CABLE
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tabi bu noktada işin hafiflemesinin yanında üretilen kablonun tse standartlarına ne kadar yakın olduğuna araştırılmalıdır.

saygılar,
 
çok iyi düşünülmüş bir kablo sistemi bu kablo piyasada tutar
 
bu spiral çelikmi yoksa pvc'mi?
ayrıca kendine özel yerlerde(taşınabilir cihazların beslemesi,ara kablo..)kullanılır gibi geliyor yani normal ev tesisatına pek gitmez gibi)

kablolarda yanma,kopma olduğunda değiştirme imkanı varmı
 
kablocu ' Alıntı:
üretilen kablonun tse standartlarına ne kadar yakın olduğuna araştırılmalıdır.
Kabloyu üreten firma üretiyor bunu. TSE standartlarında:

trkgo ' Alıntı:
bu spiral çelikmi yoksa pvc'mi?
ayrıca kendine özel yerlerde(taşınabilir cihazların beslemesi,ara kablo..)kullanılır gibi geliyor yani normal ev tesisatına pek gitmez gibi)
kablolarda yanma,kopma olduğunda değiştirme imkanı varmı

Spiral borusu PVC.
Duvarlara boru yerine direkt olark bu spiral korumalı kablo döşenebilir. Zaten icadın amacı da bu gibi kanımca.
Nasıl ki duvar içindeki bir borudan kablo değiştirilebiliyorsa, spiral borudan da değiştirilir. Hem dirsekler olmayacağı için daha rahat olur.
Bina imşaatında bu sistem kullanılarak (tavan ve duvar borusu yerine) borulardan kablo çekme zahmetini çok azaltacak gibi.
Tesisatçı arkadaşlar bilginize...
 
genç arkadaş, söz konusu kablonun tse sinin olduğunu biliyorum sadece kalitesinin ne derece tseye yakın olduğunu demek istemişdim.
 
kardeş normal bir borunun içinde kablo yandığı zaman onu değiştirmek kolay oluyor ama sipral boru kullanılmış ise ve kablo yapışmışsa onu değiştirmek çok zor.
 
merhaba arkadaşlar bu borulu kabloyu yapan firmanın işlerini yapıyom
herkül kablo > ama bu borunun içinden kablolo çekmek çok zor oluyo şu anda boruyu birazdaha geniş tutup siprel kısmını birez daha inceltiler inşallah bizim için iyi olur rahat bir iş çalışmalarınızda başarılar dileriz
 
inşallah ttr tiplisi vardır varsa epey alırım çünkü plc devrelerinde kullanılarbilir (sensör vs.)sprilal ayrı kabloyu ayrı alıp içinden geçirmekle uğraşıyoduk dolayısıyla zaman kaybı oluyo ;)
 
ilk kez fuarda görümüştüm bende ama arıza olursa kablo çekmek zor olur sanırım...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst