Solid State Röle ile makina otomasyonu

arkadaşım 15 amper ssr kullanmışın.ssr yi korumak için 15 amper sigorta takmışın.senin sistem 15 amperi aşıyorki hızlı sigorta atıyor sebep çok basit....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yazdıklarımı yanlış anladın sanırım,sigortam B32A,direk yanı ssr den gecırmeden dırek suruyorum 15A lik yuku sigorta atmıyor,ssr den gecırıyorum sigorta devreye girere girmez atıyor.15A lik yükü 10A e düşürdüğümde ise ssr üzerinden geçtiğinde normal calısıyor,ayrıca kullandığım ssr 25A.Benim sorum neden 10A de normal calısıyorda 15A sıgortayı attırıyor ssr?
 
slm herkeze
öncelikle şunu belirtmeliyimki sayport ta dahil olmak üzere bir çok marka kullanıyorum.
kullanmamdaki sebep genelde hangisi ucuz ise o gün için onu getiriyorlar ( uyuz satın almacı) tek önerim altındaki soğutma yı doğru yönde bağlaman. eğer kendinde soğutmalı bir model kullanıyorsan zaten sorun olmaz.
 
Üstad bu gün aldım ssr leri enda marka tercih ettim,rezistanslar deverede 3 sn kalıp 3 sn bekleyecek bu yüzden kat ve katları uzerınde seçim yapmadım.Bu arada sizin baya üzerinde güçlerdeki kastınızı rakamlarla acıklarmısınız,veya neden bu kadar yüksek tercih etmeliyiz?Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

sebebi ssrler bozulduklarında genelde kısa devre kalırlar eğer tam değerlerinde seçersen hatrı sayılır bir ısı ortaya çıkar bu ısı panonun içinde ben sonunda bu sorunu çözmek için 25A rezistansa 40A gibi ssr kullanmaya başladım daha sorun olmadı
 
arkadaslar ssr de soyle bişi gordum
elektrigi verinde ssr cıkıslarında direk sebekeyi goruyorum...yani 220 verdiysem 220 yi 380 verdiysem 380 lakin akım akısı olmuyo.yük sürebilmek icin akım akısı icin yani yük sürebilmem icin dijital girisine 24 volt uyguladım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,277
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst