Solar Modüller İçin Kablo

carmin

Üye
Katılım
14 Nis 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
merhabalar meslekde yeni olduğum için bilmediğim çok şey var
sormak istediğim solar modüllerde üretilen enerjiyi aktarırken özel bir hesap yapmalımıyız? 12V 15w lık aydınlatma için hangi kabloyu kullanmalıyız?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ayrı bir özel hesap yapmana gerek yok sana lazım olan kayıpları indirgeyerek ulaştırmak istediğin yerden ürettiğin enerjiye en yakın enerjiyi alabilmek bunun içinde kayıpları düşürmen gerek DC üretiyosan iletimi zordur bunu ACye çevir derim sonrada kesit hesabı yap ona göre çok tell yada te damar kablo kullan daha ayrıntılı bi şekilde yazarsan yardımcı olurum
 
Kablo uzunluğunu belirtmemişsiniz.Bu tip sistemlerde,gerilim düşümü çok önemlidir.Gerilim düşümünü % 1,5 tan düşük kabul etmenizde yarar var.Kullanım şartları yönünden de, özel kablo kullanmanızda yarar var.Aşağıdaki programdan
yararlanabilirsiniz.


http://www.prs.pl/page749.html
 
cevaplarınız için teşekkür ederim evet DC kullanmam gerek. invertör bağlarsam maliyet çok artıyor ve gerek de yok aslında. kablo uzunluğu maksimum 2.5 m olacaktır.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim evet DC kullanmam gerek. invertör bağlarsam maliyet çok artıyor ve gerek de yok aslında. kablo uzunluğu maksimum 2.5 m olacaktır.

Söz konusu sistemde Dikkat etmen gereken en önemli şey kablonun yalıtım malzemesi dolayısı ile Solar dayanımı. Bunun için PV1-F tipi tek damarlı kablo kullanabilirsin. Bu kabloları temin etmek artık çok kolay birçok yerli üretici bu kabloları üretebiliyor.

Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst