Sokak Aydınlatma Bağlantısı

göz sadece roleyi çektirir kullanman için kontak verir.direk göze bağlıyamazsın. sadece ışığa duyarlı direnç vardır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Her lamba için bir fotosel röle çok pahalıya mal olacağı için, Fotosel rölenin normalde açık kontağıyla bir kontaktör tetiklenir. (Aydınlık ayarına göre hava kararınca) rölenin kontağını kapamasıyla beraber kontaktör çeker ve kontaktörün çıkışına bağlı olan lambalar yanar. Bu uygulama ile hem fazlara eşit dağılım yapılmış, hem de bir sürü röle ve göz masrafından kurtulmuş oluruz.

fotosel_role.jpg

sayın yönetici bişey sorcam bu şemada 3 nolu ayaktan kabloyla çıkıp kontaktörün hangi ucuna bağlıyoruz ve bu bağladığımız uçtan bi kablo daha alıp lambalaramı gidiyoruz nötrü detaylı bi şekilde şemayı açıklayabilirmisiniz ?
 
sayın yönetici bişey sorcam bu şemada 3 nolu ayaktan kabloyla çıkıp kontaktörün hangi ucuna bağlıyoruz ve bu bağladığımız uçtan bi kablo daha alıp lambalaramı gidiyoruz nötrü detaylı bi şekilde şemayı açıklayabilirmisiniz ?
kontaktörün a1 ile a2 ucu boştamı kalıyor ?
 
selamün aleyküm... öyle bir durum da fotoselrole ye bağlı ldr (alıcı göz) bağlantı ucunun bir bacağını sök ve daha sora role enerjilenip kontak törü çektirip kontaktöre bağlı olan lambalar yanıyorsa ldr bozuk demek dir...unutmadan söyleyeyim belki işinize yarar.. genelde fotoselroleler 5 saniye ile 45 saniye arasında devreye girer çıkar.. belki, işinize yarar diye yazdım.. kolay gelsin...
 
arkadaşlar 30 wat projektor dısarı takılcak sadece gece yanacak gunduz sonecek bu sıstemı nasıl kurabılırız arastırdıgıma gore fotosel role ıle yapabılırmısım fotosel roleyı bu 30 wat projektore nasıl baglayabılırım yanı tek lambalı olacak baglantısı nasıl bunu bılmıyorum cızebılırsenız seklını sevınırım..acil lütfen....((birde 30wat projektoru fotosel role calıstırırmı))
 
Alıcıların yani yüklerin çektiği akımı toplarsın(tek faz besleme) röle kontak akımının yarısı ve altında ise röle üzerinden besle değilse kontak akımı yüksek bir röle oda yeterli değilse kontaktör üzerinden bağlarsın.

Röle üzerinde bağlantı şeması vardır yoksa röle markanızın bağlantı şemasını netten bulabilirsiniz. Kontak akımınıda kılavuzundan açıp bakarsınız.
 
kardsım pekı kontaktor hıc takmadan bu projektorlerı fotosel role ıle calıstırabılırmıyım 30wat projektor ..baglantısınıda yazılı anlatabılırsenız sevınırım cunkı bu zaman kadar hıc fotosel role baglamadım tam sıstemını bılmıyourm yardımcı olursanız sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst