Soft Starter Zaman Ayarı

caki3000

Üye
Katılım
17 Tem 2012
Mesajlar
203
Puanları
6
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta Türkmenistan'da bir sistemi devreye aldık. Ancak mantığını tam çözemediğim bir sıkıntı ile karşılaştım. Sizinle de paylaşayım elbet işi bir çoğunuz çözersiniz..

Sistemde pompa motorlarım var. Devreye aldık, testlerini yaptık her şey çalışıyor. Sadece dedik ki, softstarter'ın kalkışını 20 saniye yapalım da yavaş kalksın pompalar. Öyle olunca 10 saniye olan ayarı 20 saniyeye çektim. Ama çalışan sistem çalışmamaya başladı. Motor enerjilenir enerjilenmez komple panonun enerjisi anlık olarak kesilip geri gelmeye başladı. Tabi PLC,ekran vs de resetlenmiş olduğundan sistem anlık kesintiden dolayı duruyordu. Ayarı tekrar eski haline çektim ve sorun çözüldü. Dikkat sigorta,termik vs. atmıyordu. Direk pano enerjisi gidiyordu.

Ben tam bir mantık çerçevesine oturtamadım olayı, sizin yorumunuz nedir ?

Selamlarla..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım harici akım konturol rölesi kulandınızmı veya faz konturol kulandınızmı sorun bunlardandır
süreyi 20 saniyeye yükseltigin için aşırı faz dengezizligi olur idali 12/15 saniyedir
 
hayir kullanmadim. 3 faz direk termige gidiyor. R fazi ayni zamanda power supply 2A 24VDC yi besliyor.
 
Devrrde triptonik salter kullandinizmi sormamin amaci eger fazlar arasi problem olusturuyor olabilir ve bu salter devreyi anlik keser. Bu arada surucu ve motor gucunude bildirebilirmisiniz
 
Surucunuzun ozelliklerini iyi okuyun derim faz problemi gibi goruluyor notr fazlar arasi bence
 
tekrar bakarim soft starter in manueline ancak ben bu problemi iki farkli panoda yasadim. dolayisiyla farkli bir durum var.
 
bence aşırı akıma bağlı voltaj düşümü oluşuyor çünkü softstarterler tepe noktsına ulaşıp by pasa geçerken bu işlemi atıyorum 10 saniye ayarlı iken 100 volt ile başlatıp yükseliyorsa kalkış süresi 20 saniye ye çıktığında 50 volt ile başlayacak buda yüksek demerajlara sebeb olacaktır diye düşünüyorum
 
ben de benzer bir fikir yurutmustum. ama asiri akimda neden sigorta atmaz da enerji kesilir bu da ayri bir konu
 
tam kısa devre olmadığından (ani açma çarpanı) sigortalar geç açabilir bu arada senin sistemlerin hataya geçip (plc veya diğer start devrelerin )motorları devre dışı bırakıp sigortaları tam açmaya yaklaşırken açmaktan kurtarabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst