sizce montaj söküp takma işlem sırası!nasıl olmalı

Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
bugunlerde başka bir işletmede çalışan makinayı komple söküp işlememize getirmemizi isteyebilirler.makinanın panosu cok karısık ne kablolarda nede klemenslerde numara var daha oncede böyle bir işede kalkışmadım.burdaki su an çalişan makinalarıda taşörön bı firma kurmus ama işçilik sıfır arkadaşlar bu işi yapan arkadaşlar nerden başlamalı???
 
Hocam önce panonun klemens tablosunu çıkarın.
bu tabloda bir düzene göre numara verin klemenslere.sonra kabloları tek tek söküp, kağıt bantla etiketleyin.Yırtılmasın,sudan etkilenmesin diye de üstüne koli bantı sarın( şeffaf koli bantı tabii)
eğer ek yapmaya uygun olan yerler varsa,kesin kabloyu tek tek.İki tarafına da numara verin kabloların( kağıt bant ve koli bantı ile yine)
yine kablo kısaltma şansınız varsa, klemensten sökmeden, kabloları 20-25 santim kadar kablo bırakıp keserek ve iki tarafı etiketleyerek te yapabi,lirsiniz.Bir de teknoloji imkanları var şimdi.Bol bol fotoğraf ve video çekin.Kendi şeması ve etiketleri olmayan makina taşıması gerçekten zor.Kablolarınızı muhafaza altına alın.Taşıyan adamın ayağına dolanırsa, hiç düşünmea keser onu.Panoları mutlaka streç film ile sarın.Su gelmez hem de kablolar sallanmaz, kimse de koparmaz.Biz makiana değil , fabrikadaki bütün makinaları taşıdık.Allahtan ben sonlarına yetiştim :) Dediğim şekilde yaparsan, hiç bir şey olmaz evelallah.
Tabii daha modern yöntemler kullanacağım.Ben kabloları özel kablo numaralandırma aletiyle numaralandırırım,klemenslere numaralar takarım derseniz, o çok daha iyi olur :)
 
Eğer işi sizin yapmanızı isteyeceklerse, söken toplar kanunu işleyecek demektir. Burada en başta yapmanız gereken makine henüz sökülmeden gerekli etiketlemeleri yapmalısınız, bu işi yabana atmadan yapmalısınız. Toplarken uğraşacağınıza, sökerken uğraşmak daha mantıklı. En başta, klemensleri elinizdeki imkanlarla dekafix ile işaretleyin ( numara), sonra saha güç ve kumanda kablolarını bu referanslara göre etiketleyin. Zaten iş kendi kendini yaptırır, karışık gibi gözüksede gruplandıkça, basitleşir, bu işaretlemeride bir bağlantı diagramı halinde projelendirin, sonra bu notlara göre toplarsınız.
 
Söküm işleminde etiketleme önemli.Benim bir önerim dışardan bağlı kabloları klemensten sökmeden 1mt önceden keserek bu kabloları kodlaman.pano içindeki bağlantılar seni etkilemez.Panonun ana beslemesi faz sırasını önceden belirlersen montaj sonrası rahat edersin.
 
Diğer arkadaşların yazdıklarına mutlaka uyun. Çok önemli. Diğer bir önemli husus detaylı fotoğraflar çekin. Bol bol net fotoğraflar çekin. Yakından ve uzaktan !!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,315
Mesajlar
916,643
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst