Sivrisinek kaçırıcı elektronik devre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan binbaşı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
değerli ustalarım, eğriye eğri, doğruya doğru derim. sizleri bilmem ama benim anam okul yüz görmemişti. okuması yazması yoktu, babacığımı da boyu uzun diye ilkokul 3ten atmışlar. benim çocukluğumda klorlu çeşme suyu yoktu buralarda. okul olarak cahildiler ama yaşam için değildiler. suyumuzu (mana) dediğimiz çeşmelerden içme suyumuzu eve taşırdık. yazın kuruduğunda da yerleşimden uzak tatlı su kuyularından. bahçe kuyuları kullanma suyu içindi ve her zaman üstü kapalı tutulsa bile baharda içlerine sönmemiş kireç atarlardı. aynı şey narenciye bahçeleri içinde geçerliydi. çünkü bu kuyuların ağzı çok geniş ve üstleri kapatılmazdı. sanırım ne demek istediğimi anladınız.
ve hava alanını ben yapmıyorum, yapanlar belli.
artık çağ atladık, bataklıklar kurutuldu, ilaçlamalar sayesinde sinek/ haşere sorunu çözüldü. bazı yerlerde/ yerleşimlerde yeterli olamıyor. teknolojinin verdiği her türlü olanağı kullanmak gerekir. sinek kovucular dahil. ilkel yöntemler +1 daha. balkon ışığını açın, odalar karanlık olsun tabii kapınızda. yeteri kadar sinek toplandığını gördüğünüzde, balkona çıkın bir gazeteyi meşale gibi yapıp yakın ve lambayı söndürün.

Ben bu konuda rahatım sinek abiler beni pek tercih etmez sanırım damak tatlarına uymuyorum.

İnsanların antibiyotik bağışıklığı arttığı gibi haşerelerin de kullanılan kimyasallara karşı direnci büyük ihtimal artıyor. Belediye araçları akşam saatlerinde sayın vatandaşlarıııımmmıııızzz belediyeniz sizin için ilaçlama yapıyoooorrrr diye gezse de büyük ihtimal sinekler arkalarından el kol hareketi yapıyor.

Kesinlikle doğru...
İlaç etkisini iyice azaltmışlar.
Sokak hayvanları da etkilenmesin diye ...
bazen çiğ mazot atıyorlar...
Konu iyice başka yerlere kaydı ama müsadenizle başka bir şey anlatayım . Uzun zamandır yeraltında fare görmemiştim, kaybolup gittiler ne oldularsa yıllar önce. Yakın zamanda etrafta tekrar fareler görmeye başladım. Çok da sevindim. Millet korkar fare görünce, ben onları kovalayıp oyun oynamaya bayılıyorum. Geçen gün saklandığı yerde yakaladım, kafasını çıkarıp bir baktı, beni görünce gene saklandı. Bir tanesi kafasını deliğe soktu. Dışarıda kalan kocaman kuyruğundan haberi yok . Ona da çok güldüm. Onlarda doğanın bir parçası olduğu için olması gereken doğal ortamında bence sorun kaynağı değiller.

Fan kullan rüzgarlı havada iniş yapamıyorlar. :)
Cibinlikde kullanılabilir.
Çok geyik sinema filmlerinden haberleri yok herhalde. Pilot kalp krizi geçirir mefta olur. Uçağın güzel hostesi kule ile irtibat kura kura koca uçağı piste indirir. Bu konseptte kaç film izledim sayısını bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri