Sismik Tedbirler ve Deprem Etkilerini Azaltmak

Katılım
13 Eki 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Sayın Arkadaşlarım, hepinize ilk önce böyle bir meslekte olduğunuz için saygılarımı sunuyorum. Hepiniz umarım en güzel şartlarda ve elektriğin kötü yüzüyle tanışmadan mesleğinizi sürdürür ve bitirirsiniz.

Bildiğiniz üzere elektrik tesisatlarını yaparken çoğumuz depreme karşı önlemleri geçiştiriyoruz veya yaptığımızın yeterli olduğunu düşünüp geçiştiriyoruz. Depreme karşı önlemler oldukça önemli, bu durumu da farketmemi sağlayan EMO' nun eğitimi olmuştur. Ne yazık ki günümüzün müteahhitleri nasıl olsa bina yıkılır mantığıyla hareket ettiği için hala bu korunmalar yeterli seviyede önem kazanamamıştır. Ancak mesleğine ve insan güvenliğine önem veren ve hatta önem vermesi gereken bizlerin bu konuda herkesi uyararak güzel neticeler almaya çalışmalıyız.

Ekte bulunan dosyada güzel ve açıklayıcı bir pdf dosyası bulacaksınız. İncelemeniz maksimum 20 dakikanızı alacaktır ancak buradan edindiğiniz bilgiler sizin çevreye bakışınızı genişletecektir.

Hepimizin aklına daha güvenli ve maliyet olarak daha ucuz yöntemler gelebilir, lütfen paylaşalım.

Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • Sismik Tedbirler Emo.pdf
    2.8 MB · Görüntüleme: 21
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,563
Mesajlar
918,578
Kullanıcılar
450,562
Son üye
harverr5

Yeni konular

Geri
Üst