Siber saldiri !!!

ensar_y

Üye
Katılım
22 Ağu 2016
Mesajlar
64
Puanları
1
Dunya genelinde ozellikle pazartesi yani bugunden itibaren hafta sonuna kadar siber saldiri olacagi yonunde haber var. Ozeelikle maillerinize gelen tanimadiginiz linklere tiklamamanizi siddetle tavsiye ediyorum.
 
Tanımadığınız kişilerden gelen maillere kesinlikle itibar etmediğiniz gibi içerisinde bulunan eklentileride merak edip açmamanız faydanıza olacaktır. Tandığınız kişiden dahi gelse kesinlikle makro içeren excel vb dökümanları açmayınız daha doğrusu makrolarını çalıştırmayınız. Güvenmediğiniz sitelere erişim sağlamadığınız gibi bilmediğiniz programlarıda download edip yüklemeyiniz. Özellikle fatura içerikli maillere dikkat ediniz. Turkcelden Türk Telekomdan hattı olupta yüklü bir fatura maili alıp hemen maildeki eklere yada linklere yönelmeyiniz. Bu vatandaşın dikkatini çekmek için misillemeden başka bir şey değildir. Çok merak ettiyseniz ilgili operatörün web adresinden yada müşteri hizmetlerinden detayları fatura tutarlarınızı teyid edebilirsiniz.
Yukarıda saydıklarıma dikkat etmediğiniz taktirde bilgisayarınızdaki tüm dosyalarınız a dan z ye kitlenip saçma sapan uzantılara dönüşebileceği gibi birde sizden bu durumun düzeltilmesi için yüklü miktarlarda para talep edilecektir kesinlikle itibar etmeyip verilen numaraları aramayınız para gönderimi yapmayınız. Bu duruma düşen arkadaşlar olursa bana ulaşsınlar, gerekirse bir konu açarak detaylı anlatımı sağlar hangi programlar ile ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,718
Kullanıcılar
451,838
Son üye
Reshad123456789

Yeni konular

Geri
Üst