Servo motor

frkclk01

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
40
Daha önce doğru yönde dönem servo motorun yönü neden değişir bununla ilgili ne yapaliriz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Daha önce doğru yönde dönem servo motorun yönü neden değişir bununla ilgili ne yapaliriz
Servo motorlar sürücü ve kontrol ünitesi aracılığıyla kullanılır!Kontrol ünitesinden motorun yönünü değiştirmişsinizdir.Makinenizin kullanma klavuzuna bakın motor yönü çevirme hakkındaki bilgileri kontrol ediniz.Normal şartlarda servo motorun yönü ters dönmez
 
Bu durum benim de basima geldi bi iki hafta kadar once.aylarca calistirdigimiz bi makinayi bi kac günlüğüne kapatmistik.tekrar calistirdigimizda bir servonun ters dondugunu gordum.

Siemens 7063 serisi servo motor,simotion scout ile programlanmisti.yazilimdan motorun yonunu degistirdim duzeldi.ancak baska bir durumdan dolayi motoru degistirmek zorunda kaldim.yeni taktigim motor,yazilimdan yonunu degistirmis olmama ragmen,ters dondu ve tekrar en bastaki yon secimine dondum.

Nedenini aciklamak cok zor belki de imkansiz.fabrikada o yazilima mudahale edebilecek sadece iki kisi variz ve biz de mudahale etmemistik.neden ters dondu hala anlayamiyoruz.

Servo surucu ve motorlar cok gelismis ve hassas ekipmanlar.bi sekilde belki elektriksel gurultuden dolayi yon bilgisi fiziksel anlamda yanlis gitti.

Firmadan bilgi almak gerek aslinda.muhtemelen kullanicilar daha once boyle geri donusler yapmislardir uretici firmalara

Sent from my LG-D802 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
129,349
Mesajlar
925,606
Kullanıcılar
451,820
Son üye
husrev53

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst