senkron jeneratörlerin kompanzasyonu

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
40
arkadaşlar, bir senkron jeneratör otomatik gerilim regülatörü ile gerilimi sabitlenir peki ama kompanzasyon nasil oluyor? bildiğim kadari ile senkron jeneratörlerin kompanzasyonunu da AVR yapiyor ama nasil? gerilimi sabit tutmak kompanzasyon yapmak demek mİ? Eğer öyle ise bir kitapta gördüm eski bir kitap bir jeneratör kontrol şemasi vermiş, orada bir uyartim dinamosu var bir de güç düzeltme rölesi diye bir röle var, kafam karişti biraz size danişayim dedim...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
avr , uyartım uçlarındaki gerilimi ayarlar. jeneratörlerde aktif güç dizel motordan, reaktif güç alternatörden alınır. daha çok aktif güç gerekli ise, dizel motor yakıtı artırılır, daha çok reaktif güç gerekli ise alternator uyartımı artırılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,700
Kullanıcılar
451,835
Son üye
artvinbogasi08

Yeni konular

Geri
Üst