Scadaya nerden ve nasıl başlanılır?

yavuzz

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
483
Puanları
1
arkadaşlar plc konusunda bir taraftn kendimi geliştiriken kendi imkanlarımla Scada öğrenmek istiyorum farkındayım zor olacak acaba başlamak için hangi programı ve hangi dökümanları tavsiye edersiniz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Site içerisinde scada diye arama yaparsanız Behçet Üstün tarafından hazırlanmış temel bi kaynak bulabilirsiniz fazlasıyla işinize yarayacaktır...
 
Sevgili Yavuz,

scada konusunda Türkçe kaynaklardan sonra mutlaka bir scada yazılımı ile bir proje bitirmeniz gerekli.
Demo olarak çalışabilecek olan scada'ları bilgisiyarına indirip bir cihazla haberleştirmen gerekli.

Ornek olarak citec , winlog, intouch

Elinde bir modbus cihaz veya protocolu scada yazılımı tarafından bilinen bir cihaz olması gerekli veya simulator ile bu adımı simule etmen lazım.

Örnek proje olarak , beton santrali , tavuk yumurtası sayma işi, tank yakıt seviye ölçüm işi gibi bir çok fikir sayılabilir.
 
öncelikle yorumlar için çok teşekkür ederim sayenizde bir şeyler öğrenebiliyorum bu yüzden formda emeği geçen herkese teşkkürü bir borç bilirim gelelim demo versyonlarını bir kaç tanesini inceledim fakat demo versyonlarında simulasyon yapılamıyacağı kanısına vardım ee orjinalini bulmam şu an için zor gibi duruyor bu arada uğraşırken şöyle bir site buldum belki sizin işinize yardımcı olur PLC | SCADA | HMI | Video |Training | Online güzel scada videoları var.
 
Türkçe kullanım kılavuzu olan Türk scadası WinTr ile başlanır.
 
Win Tr hemen araştırıyorum yorumlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim
 
Scada işinde bana göre Wonderware bir numaradır.Scada ekranını online olarak internetten izleyebilir hatta anlık değerleri bile görebilirsin.Ama Scada öğreneceksen Visio Citect öğren hem ücretsiz türkçe video eğitimi hem ingilizce dökümanı var.Üstelik programın demo sürümünü kullanabilir hatta simulasyon yapabilirsin.Kolay gelsin :)
 
ılk scada kıtaplarından baslasan aslında ıyı olurdu
 
kıtapta okunmaz ınternnette bıraz aratsan vıdeolar var bakarsan ıyı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst