Sanayi Tezgahlarini CNC ye cevirebilen firmalar?

ahmetabi2

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

konvensyonel tezgahlari (Bohrwerk, Freze, Torna) CNC ye ceviren ve istanbul anadolu yakasina yakin yerlerde bulunan ve önceden bu konuda büyük tezgahlarda ceviri yapmis arkadaslar lütfen iletisime gecebilirler mi?

Elimizde TOS Warnsdorf marka ve üzerinde sonradan cevirme Heidenhain TNC 320 ünitesi olan ancak eksenleri ve spindel hizi cok yavas olan, 4 m x 2,5 m x 1,6 m isleme alani olan bir tezgah var ve bu tezgahin eksen sürücülerini yenilemek ve ayreten spindel hizini yükseltmek istiyoruz.
Mekanik herseyi kendi atölyemizde yapabilecegimiz atölyemizde otomasyon konusunda danismanlik istiyoruz. Ancak bunu önceden deneyimi olan arkadaslardan almak istiyoruz. Bu konuda, önceden bizzat tezgah cevirmis ve bize bu konuda referans verebilecek arkadaslar iletisime gecerlerse sevinirim.

Iyi calismalar
Murat Terzioglu
Termak Endüstriyel Ürünler Makine ve Yedek Parca San. Tic. Ltd. Sti
0530 541 5698
0262 641 7818
 
ben daha once 8 eksene kadar bu tur revizyonlar yapdim
sistem kac eksen olucak , kac tane servo motor var ?
sistemdeki motorların guclerini soylebiliyormusunuz ?
size fiyat verebilirim
 
asagida yer alan makina. Zaten CNC ye cevirilmis durumda ancak, Spindel hizi cok yavas. Spindel motoru 6000 devir/dk, ancak sanzimanda degisiklik yapmak lazim ve spindel rulmanlari degisecek.

Onun haricinde halihazirda bulunan servo motorlar yavas, eksen hizlari yavas. Bunlar hizlandirilacak ve eski 2 adet sürücü var onlar degistirilecek. Normalde tek sürücü ile 3 eksen hareket ettiriliyor (birisini secmek gerekiyor), onun yerine 3 tane ayri sürücü ile biz hareketi saglamak istiyoruz.

Söyle, X ve Y ayri sürücülerden hareket ettiriliyor. Spindel icin ayri sürücü var. Spindel ve X eksen sürücüleri aktüel durumda. Y eksen sürücüsü eski, onun icin elimizde bir sürücü var X eksenine taktigimizdan, o takilabilir ancak, X ve Y eksen servolari degismesi lazim sanirim.

Onun haricinde Z A ve W eksenleri var. Bunlardan Z Spindelin ileri geri hareketi var o. W bizim tezgahin gövdeside Z yönünde hareket ediyor ve biz onu kullaniyoruz genelde, daha hassas oldugu icin. A eksenide tablanin dönüs ekseni. Ancak öyle ki, Üniteden 3. eksen olarak ayni anda yalnizca bunlardan birini kullanabiliyoruz. Cunki tek sürücüden tahrik ediliyor. Onlarida seperat yapmak istiyoruz.

Detayli bilgileri yok sürücü ve motorlarin. Ancak su an sürücü arizalandi ve makina yatiyor ve bir an önce bütün degisiklikleri yapmak istiyoruz.

Hali hazirda makina parkimiz oldugu icin gerekli talasli imalat burada yapilacak. Ancak otomasyon kismiyla alakali destege ihtiyacimiz var. Ünite bilgisini verdim. Makinada resimde gözüküyor. Bundan fazlasini bende anlamadigim icin veremedim.


TOS-VARNSDORF WHN 13.8

Kontrol Ünit. : Heidenhain TNC 320
Yapim Yılı : 1990
X-Hareketi : 3500
Y-Hareketi : 1600
Z-Hareketi : 1250
 
telefon ve adres bilgilerinizi verin mekanik ekibimizle gelelim inceleme yapalim
 
Bunun olabileceğini düşünemezdim gerçekten ama anası danasını geçer gibi birşey olmasın sakın :)
 
resimden anladıgım kadarıyla borwerg tezgahı bu, bu makınaların CNC olanları korkunc pahalı.
kontrol etmenız gereken 5 eksen var burda, tabla ileri-geri, sağ-sol- ve tabla donüş. fener mili ileri-geri, ve yukarı- asağı. genelde makina tablaları sorunludur bu makinaların. ayrıca fener mili 6000 d/d ile donuyorsa bu tarz bı tezgah ıcın yeterlı bır devır bıldıgım kadarıyla.
electroniceng arkadasım sırf merakımdan soruyorum 8 eksen dedıgın makına nedır?? eksenlerı neler cok merak ettım, gercekten ne işinde kullanılır bu makina??
 
Tezgahın orjinal kızağındaki boşlukları nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz ? Yoksa harici lineer rulmanlı bir kızak tertibatı mı kurulu ? Bildiğim kadarı ile bu tip tezgahlarda işlenen malzemeler kütlesi ve hacmi gayet büyük malzemeler dolayısıyla kullanmanız gereken motor-reduktor grubununda yeterince büyük olması gerekiyor ayrıca kontrol ünitesindeki sürücülerin de bununla paralel olarak büyümesi gerekiyor CPU olarak ta Siemens den farklı bir marka kullanmanız pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum ancak bütün bunların fiyatı yukarıda arkadaşımında bahsettiği gibi çok pahalıya maal olabilir.
 
Ahmet Bey,
Hala revizyon düşünüyorsanız Sakarya da bu işleri yapan murat otomasyon firması ile temasa geçebilirsiniz..MURAT OTOMASYON
Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst