Sahibi içti, köpeği kanser oldu!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Sakarya'da sahibi günde iki paket sigara içen köpeğe akciğer kanseri teşhisi konuldu.

Sakarya’da sigara tiryakisi sahibinin evinde baktığı ’Terrier’ cinsi, 2 yaşındaki köpeğe akciğer kanseri teşhisi konuldu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız veteriner kliniğine getirilen ’Terrier’ cinsi 2 yaşındaki köpeğin kanser olduğunu belirlediklerini, sahibinin de sigara tiryakisi olduğunun anlaşıldığını söyledi. Evde beslenen hayvanların pasif içici olduğuna dikkat çeken Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, şöyle dedi:

"Hayvanlarımızın bizden tek farkı daha fazla kıllı olmaları ve zeka olarak bizden geride olmalarıdır. Bunun dışında her şey insanla aynıdır. Evde içilen sigaradan, televizyon ve cep telefonlarının yaydığı radyasyonlardan etkilenirler. Bir süre önce kliniğe gelen köpeğede aynı teşhisi koymuştuk."

Veteniner Yıldız son olarak kliniğe getirilen köpeğin sahibinin sigara tiryakisi olduğunu belirterek, "Köpeği muayene ettiğimizde köpeğin akciğer kanseri olduğunu fark ettik. Sahibi günde iki paket sigara içiyordu. Hayvana cerrahi müdahalede bulunduk ancak çok geç kalınmıştı" dedi.

DHA

Alıntıdır. Kaynak: Posta

Kanserli evcil köpeğin son durumu

fft2mm843592.jpg


Sonuç olarak söylememiz gereken son nokta;pasif içiciliğin,aktif içicilik kadar tehlikeli olduğu,canımız kadar sevdiğimiz evcil hayvanlarımızın da, bu durumdan,bizim etkilendiğimiz ölçüde etkilenerek,ölümcül hastalıklara yakanabileceği,kendimize acımıyor,kafamıza kurşun sıkıyor!(Yani çok fazla sigara içiyorsak) hiç olmazsa bunu,ayrı bir odada yaparak(İnfaz odasında=Gaz odasında) sevdiğimiz insan ve evcil hayvanlarımızı pasif içiciliğe maruz bırakmaktan uzak durmalıyız.Bu; bir etik,vicdani ve insanlık görevi olarak kendimizce ve herkesçe kabul edilip benimsenmelidir.
 
Kapalı bir ortamda bir kişi sigara içiyorsa orada bulunan her canlı sigara içiyor demektir. Kendi canını düşünmeyen zaten hayvanların da canını düşünmez. Tamam gözünüzde kendi canınızın ve bizim canımızın hiç kıymeti yok bari çocukları bu zehire maruz bırakmayın.
 
Birini ya da bir şeyi sevmekle, kendimizi sevmeyi bir birine karıştırmamak lazım. Hayvanları sevmek yetmez, onlara nasıl bakılacağını biliyorsak ve buna riayet edebiliyorsak onları seviyoruz demektir. Aksi halde kendi zevkimiz için "hayvanseveriz" demektir. Hayvanların bakımı oldukça zordur. (Ölmek üzere olan bir muhabbet kuşu için 10 gün uğraşmıştım.)
 
Çok anlamlı bir paylaşım ben de gazeteden okumuştum böyle bir şeye sebep olan insan ızdırap duymalı hayvan böyle oluyorsa bir de insanları kendini düşünmeli...
 
Yeni okudum, paylaşım için teşekkürler.
 
Sigara kullananların yanında bulunan pasif içiciler de en az sigara kullananlar kadar zehir soluyorlar :((kapalı açık farketmiyor sigara içilen ortamda bulunmam nokta..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst