S7300 >> mm440 parametre okuma-yazma

procon55

Üye
Katılım
5 May 2007
Mesajlar
112
Puanları
1
Konum
Çorlu
Merhaba arkadaşlar S7 300(cpu315-2dp) ile MM440 profibus haberleşme üzerinden motoru çalıştırıyorum (ileri,geri,hız set gönderme,act hızı okuma,hata resetleme, akım okuma,sıcaklık okuma v.s.) fakat parametreleri de okuyup yazmak istiyorum PPO1(4pkw/2pzd) telegram seciyorum pzd tamam ama pkw yapamadım.Bu konuda bilgisi olan ve yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....:)
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Teşekkürler sayın hasanzincir gönderdiğiniz projeyi inceledim.Benim istediğim bu değil sizin göndermiş olduğunuzu (pzd) ben zaten yapıyorum yapamadığım (pkw) pc veya op panel üzerinden parametre okumak ve yazmak.Çok teşekkür ederim ilginize koay gelsin....
 
SIMOTION SCOUT ile micromastera online olup parametrelerini degiştirebilirsin, siemens in basit bir programi daga vardi bu bu iş için, ama hatırlayamıyorum.
 
Ekte, Siemensin örnek kodları mevcut.

Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • MM4_PKW_en.zip
    653 KB · Görüntüleme: 187
SIMOTION SCOUT ile micromastera online olup parametrelerini degiştirebilirsin, siemens in basit bir programi daga vardi bu bu iş için, ama hatırlayamıyorum.

Bahsettiğin siemens'in basit programı Drive Monitor veya Starter galiba.
 
Scout da yapmıştım onu, Starter de yapılıyor galiba. Ama plc ve op den yapıldıgını duymadım.
 
Tam olarak anlayamadım arkadaşım sen burda status wordlarımı izlemek istiyorsun yoksa kontrol wordlarınımı daha ayrıntılı yazabişlirsen yardımcı olabilirim.
 
slm arkadaşlar ben 440 s7300 haberleşleştirecem bilgisi olan varsa bana cagrı atsın 05468538652 ben ararım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,441
Mesajlar
917,648
Kullanıcılar
450,367
Son üye
MURCELL65

Yeni konular

Geri
Üst