s7-300 Download & Upload Hakkında

Çalışmakta olan PLC'den PC'ye Upload yaparken PLC'yi stop konumuna almak gerekirmi?PLC'yi stop konumuna almadan Upload işlemi yapılabiliyorsa dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu konuda bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
upload veya download işlemlerinde plc yi stop konumuna geçirmelisiniz.
 
plc nin yedeğini almak için arkadaslar tek ypmanız gereken işlem şu bunu garantili ve plc run yani çalısıyor ikende yapabilrisiniz ilk önce simatic menager acın ve cpu adlı sayfayı bir defa tıkla ve işaretli olsun sonra menüde plc ye tıkla upload sitation to PG yazar buraya tıkla ve daha sonra selec node adres diye bir menü açılacak ve burda viev tıkla siisteme bağlı plc nin adresi cıkacak sonra ve cpu mpı 2 cıkacak ve ya hangi adres ise ok deyip bütün plc deki projeyi kopyalar gerekli yedekleme yapılmıs olur ayrıca arkadaslr mres yapıp plc deki bütün bloklar silinmez sacdece ramd eki bloklar silinir ve plc stop a alıp tekrar run aldğımızda sisisstem çalsıırı
 
s7 upload yaparken hardware de aldığını hatırlıyorum. fakat yinede upload yaptıktan sonra kontrol etmek gerekir.çünkü program silinirse, hardware yapılandırmada silinir,sadece programı upload yapmanız,daha sonra sıkıntı yaratabilir.donanımı yeniden yapılandırmanız gerekir.
 
simatik s700 programı lagzım nerden ındırebılırım yardımcı olabılırmısınız arkdaslar ?
 
Uyarı: Download PLC'ye indirilen veridir.Upload ise PC'ye gönderilen veridir.
 
eğer kendinize güveniyorsanız, programı düzgün yazmışsanız plc'yi stop konumuna almaya gerek yok.Ama sistem çalışıyor ve siz o sistem üzerinde bir degişiklik yapıp ve yanlış yazılım yukleyip download ederseniz princin taşını ayıklamaya başlarsınız
 
bu proramı indiremedim bana yardımcı olurmusunuz
 
Merhaba,
s7300 *programında elimdeki modülü bulamıyorum. Bu modülü programa nasıl eklerim yardımcı olabilir misiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst