S7 200 ile ilgili bir soru?

ahmet55

Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
:confused:SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.S7200 CPU 224 LE 8 ADET YILDIZ ÜÇGEN MOTOR ÇALIŞTIRACAĞIM.YAZILIMI HALLETTİM.TEST ETTİM GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR.MOTORLARIN HER BİRİ 37 KW ,TIR.YAPMAK İSTEDİĞİM START BUTONLARINDAN HERHANGİ BİRİNE BASTIĞIMIZDA O START BUTONUNA AİT DEVRE ÇALIŞACAKTIR.SIRALAMA FARKI GÖZETMEKSİZİN.MOTOR ÜÇGENE GEÇTİKTEN SONRA 5 SANİYELİK BİR ZAMAN DAHA GEÇMESİ BEKLENCEKTİR.ZAMAN DOLDUĞUNDA BİR SONRAKİ MOTOR STARTLANACAKTIR.BU İŞLEM TAMAMLANMADAN DİĞER MOTORLARIN STARTLANMASINI NASIL ENGELLEYEBİLİRİM.AMACIM SİSTEMİN ŞEBEKEDEN AŞIRI AKIM ÇEKMESİNİ ENGELLEMEK.SAYGILARIMLA.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
timer in kontağı ile marker setle ve bu setlediğin marker in açık kontağını diğer motorun start devresinin başına koy böylece bir motor başlamadan diğer motor çalışmayacaktır.
 
senaryodan ne yapmak istediğinizi tam anlamadım ama anladığım kadarıyla klasik kumandadaki gibi bi emniyet yaparsanız olur herhalde.
 
Sayın ertuğrul bey .plc ye bağlı 8 adet start ve stop var.proğramda 8 adet yıldız üçgen devre var.her biri için ayrı stop ve startlar var.örneğin sıralamasız 5. Starta bastım motor üçgene geçti.5 sn sonra proğram bana bi sonraki start için yetkiyi nasıl verir.ben bu örnekteki gibi yapmak istedim amma henüz başaramadım.umarım açıklamam sizi tatmin edecektir.
 
Arkadaşım yıldız üçgen devreni yap bunun çıkışına bir timer koy açık kontağını bir sonraki yıldız üçgen devreye start olarak bağla timer i 5 sn ayarla enerjilenince 5 sn sonra kontağını kapatıp diğer yıldız üçgene start versin 8adet devre yap sırayla çalışsın fakat sen diyelim 5.motoru çalıştıracaksın ozaman start olarak kullandığın timer uçlarına paralel start butonları koy istediğin gibi manuel çalıştırabilirsin sorudan anladığım kadarıyla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst