s7-200 Data Tipleri

Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
56
Puanları
1
arkadaşlar bu resimdeki olayı anlatırmısınız.tesekkürler
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1514.jpg
    IMG_1514.jpg
    989.7 KB · Görüntüleme: 60
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Burası, s7-200 programlamada kullanılan alt program (Subroutine SBR0,SBR1,.....) larda lokal hafızaların (L) tanımlandığı bölgedir. Siz, "symbol" ve "data type" sütunlarını doldurduğunuzda program otomatik olarak soldaki L hafıza alanlarını tanımlar ve oraya müdahale edemezsiniz.

Bu lokal hafızalar SBR içinde tanımlanır ve ilgili SBR, MAIN program bloğunda fonksiyon olarak çağrılabilir. "var type" sütunundaki IN,IN_OUT,OUT,TEMP kısımları, tanımlanan bu lokal adreslerin fonksiyon çağrıldığında input veya output olarak kullanılacağını gösterir.

SBR içinde plc yazarken sembollere
"analoggiris" veya "LW0"
"mindeger" veya "LW2"
"maxdeger" veya "LW4"
"istenilen" veya "LD6"
yazmanız aynı manaya gelir. Bu SBR fonksiyonu main program içinde defalarca kullanabilirsiniz.

Bu programlama tipi, main program içinde aynı şeylerin defalarca yeniden yeniden yazılmasını önler ve aynı zamanda hata yapma olasılığını da önler.

15 adet konveyörünüz var ve bunların herbirinin çalışma dakikalarını hesaplamak istiyorsunuz, bir konveyör için dakika hesaplama işlem adımlarını SBR içine girersiniz ve bu SBR'yi main program içinde her konveyör için çağırdığınızda dakikalar hesaplanır.

15 konveyör için aynı SBR alt programının kullanılması hafıza karışıklığına neden olmaz. Siemens tekrarlanan işlemleri kısaltabilmek için böyle bir yöntem kullanmış.

kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,741
Kullanıcılar
450,399
Son üye
furkaaancaliss

Yeni konular

Geri
Üst