redresör arızası

gsm2008

Üye
Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
44
arkadaşlar elimde 24 volt max 10amper çıkışlı bir redresör var.arızalandığında üzerindeki köprü yanmıştı(kbpc 3510) köprüyü yeniledim yüksüzken gayet normal çıkış veriyor ancak aküye bağladıgımda giriş sigortası atıyor.cam sigortam 4 amperlikti onu 10 amperle değiştirdim busefer bt151 500r php 9744 isimli transistörüm yandı?? diğer devre elemenlerım sunlar:9731 tıp41c,,1n5352 b 03320 diyot, dirençler ve kondansatör.ne yapmam lazım neden sigorta atıırıyor yükte yardımcı olursanız sevinirim??
 
hocam kimse yardımcı olmayacakmı yaa gayet basit bi olay ancak tecrübesizlik işte yardımcı olun lütfen??
 
yardımcı olayım ama şema lazım .yoksa yorum yapmak zor oluyor... tristör kontrol problemi veya tristörün kendisinde sıkıntı olabilir.tristör tam iletime geçerse akü uçlarına yüksek voltaj gideceğinden yüksek akım akar buda sigortanın atmasına sebep olabilir...
 
hocam saolasın şema yok elimde malesef tristörün yenisini aldım değiştireyim bakalım.benım sormaktakı amacım siiznde anlatıgınız gıbı hangı elemanın buna neden olacagıydı teşekkürler
 
demiş oldugum gibi tristör problemi olma ihitimali yüksek olasılık
tristör anod katodunu ölçerseniz kısa devre oldugunu görebilirsiniz.yada tristör aşırı iletime geçiyor oda tristörü süren elemanlardan kaynaklanabilir.

teşekkür yerine pop makbule geçer:p
 
hocam şimdide girişte bulunun iki adet seri bağlı taş direnç var 68ohmluk onlar yüksüzken çok fazla ısınıyor büyük değerlilerle değiştirdim buseferde voltaj çıkışı vermıyo voltmetre.bunu neden yapıyodur?ne yapmam lazım parçaların tamaını değiştirdim ancak dediğim gibi köprüden hemen sonra iki adet seri bağlı taş dirençler çok fazla ısınıyor?onlarda tristörün geytinden hemen sonra bağlılar...
 
ısınması normal olabilir.tristörden geçen akıma oranla geyttende akım geçer bundan dolayı ısınma normal olabilir.orjinal degerlerini değiştirmene gerek yok.zaten wattlı direnç koymuşlar.deger yükselttiğin için çıkış geriliminde etkilenir.
 
hocam vallaha sende olmasan çok saolasın
 
ısınması normal olabilir.tristörden geçen akıma oranla geyttende akım geçer bundan dolayı ısınma normal olabilir.orjinal degerlerini değiştirmene gerek yok.zaten wattlı direnç koymuşlar.deger yükselttiğin için çıkış geriliminde etkilenir.
hocam merhaba,
Bir Heste çalışmaktayım. Hatta gelen bir darbe ile redresörler arıza yaptı. Bu darbeler redresöre arıza anlamında ne gibi zararları dokunur? Açıp bakmadım garantisi varsa açmak sağlıklı olmayabilir. ama benim öğrenmek istediğim şey şu; Redresörün arızaya neden olabilecek parçaları nelerdir?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6985.JPG
    IMG_6985.JPG
    214.2 KB · Görüntüleme: 36
24v 10 a redresör var demişsiniz
Akü kaç volt kaç amper akünün çekmiş oldu gücü karşılayamıyor olabilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst