reaktif ve kapasitif yazması hk?

trafosu olmayan müşterlerden bahsediyorum fahri bey.trafosu olan müşterilerde sabit kullanıla bilir.sizin bilginiz her zaman değerlidir benim içiin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
elktrhasan ' Alıntı:
trafosu olmayan müşterlerden bahsediyorum fahri bey.trafosu olan müşterilerde sabit kullanıla bilir.sizin bilginiz her zaman değerlidir benim içiin
sayın elektrhasan
Trafo olmayan bir sistemde neden sabit kondansatör kullandığınızı ve bunun neyin sabit kondansatörü olduğunu bana da öğretirseniz çok memnun olurum.
 
hayır mustafa arkadaşım trafo olmayan yerlerde sabit koymuyorum.tamam eskiden sabit kullanıyorduk ama artık kullanılmıyor.yeni röleler eskilerden daha akıllı.
 
anlamadım ,fahri beyin sorusuna trafosu olmayan müşterilerden bahsediyorum demişsiniz.Bana trafo olmayan yere sabit koymuyorum dediniz.Ben anlamadım bu sabiti ne tür tesislerde kullanıyordunuz entes röle çıkmadan önce?
 
önceden bi adet cos fi röle yanınada reaktif röle koyuyorduk.sabit kondansatörleri genelde aydınlatma için kullanıyorduk.elle kumanda ve otomatik kumanda devresi yapıyorduk.ancak böyle reaktifi önleye biliyorduk.ben fahri beye trafolu müşterilere sabit kondansatör kullandığımızı söyledim.yazım hatası yapmış ola bilrim.özür dilerim.bide şu varki sabitler hep arıza yapıyordu.gerçekten eskiden daha zordu.entes röleden önce münferit kompanze yapıyorduk.....bırde hiiç arkadaştan fırça yedik.
 
bu sayaç meselesi yardımcı olmaya çalıştık fırça yedik.neyse burda bahsetmeyeyim.yoksa atılırız mazallah
 
veni varkombi cıkmış haber veren yok cok ayıp?...
 
sevgili kardeşim dijital kombi sayaçlarda fazın biri reaktif yazarken diğeri kapasitif yazabilir.Yükünüz dengesiz.yükü dengeleyin.Sabit grup kesinlikle kullanmayın.Kademeyi oldukça artırın.Kondansatör güçlerini mümkün oldugunca birbirinden farklı tutun.Eger 220 v bir röle ile kompanze yapıyorsan yükler nerdeyse eşit olmalı.Yada 3 fazlı monefaze kompanze yapabilen bir röle takın .Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst