Rüzgar türbini kurduk lâkin dönmüyor

Katılım
25 Nis 2014
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba. ista marka i-1000 modelli bir rüzgar türbini aldık. Bu işlerin montajı ile ilgilenen bir arkadaşın yardımıyla kurduk. Yerden 6 mt yükseklikte ve bulunduğu arazi çevresine göre yüksekte kalıyor yani çukur gibi bi yerde değil. Ayrıca rüzgar fazla esiyor bulunduğu yerde. kurduktan sonra rüzgar pek hızlı esmedi ama orjinal zippo çakmağımı söndürecek kadar hızlıydı çoğu zaman. Ama türbin hiç dönmüyor. kuyruğu yardımıyla rüzgarın estiği yöne doğru dönüyor ama kanatlar hiç hareket etmiyor. Hatta kurduğumuzdan beri kanatların konumu hep aynı. Sizce neden olur bu ? Frenleme mekanizması falan mı var acaba? Elimizle çevirdiğimizde dönüyordu kurmadan önce.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fırça sistemini nasıl yaptınız? Eğer alternatörün çıkış uçları kısa devre olursa frenleme etkisi yapar.

Rüzgarın şiddeti hızıda dabiki önemli.
 
KAnat açısı nedir, açı değişebilen tipte mi, verim için önerilen rüzgar hızı nedir? bir çok bilinmeyen var!
 
yük fazla ise de olur ki akülerinde hata var yada fazla akü var...
pervane tasarımı yanlış olabilir ki elektronik mühendisleri de hata yapabilir onların ki daha çok baş ağrıtır gerçi...
ve o zippo çakmağı söndüren rüzgarı sokakta deme dalga geçerler rüzgarın hızı:
Güney /7,4km/h gibi olur...
Ekran Görüntüsü 2016-11-25 15-05-55.png

örnek.
 
Son düzenleme:
Konyadan servis gelmiş 2 gün önce. Akülerin kablolarını değiştirip 30 amperlik ek bir şarj kontrol cihazı koymuş. Sorunun da inverterin aküleri tam şarj edemediği için olduğnu söyledi ayrıca yolladığımız aküler sağlammış. Aküler betonda olduğu için akım kaçağı olabileceğini belirtmiş ona göre akülerin konumunu gayet güzel ayarlamış. Ayrıca rüzgar gülünden de anlıyormuş arkadaş bizimkiler monte ederken bi parçasını ters taktığı için sürtüyormuş :D Şu an gayet güzel dönüyormuş memlekete gidince sistemi kontrol edeceğim.
 
Bol resim bekleriz ;).
 
Memlekete gidince yollayacağım resimleri. Ama bu yeni sistemle rüzgar olmayınca, projektörleri de açınca gece akü bitiyormuş yine. Aşağı yukarı projektörlerle beraber max 300w yük var. 4 akü ile 4*143*12 =6864 wattlık aküler 300w*12 = 3600 wattlık enerjiyi sağlayamıyor. Akü voltajı güneş battıktan 1 saat sonra felan 25.4 volt civarı. Neden bitiyor olabilir acaba ?

Edit: 4 akü 2 seri 2 paralel bağlı. 260wlık 6 tane güneş paneli, tam sinüs hibrit inverter, akü şarj cihazı (40 amper) ve 1000wattlık rüzgar türbini + şarj kontrol cihazı var sistemde.
 
3600w=3,6kw saatlik değer değil mi, başka yük var mı yok mu, hazıra dağ dayanmaz, rüzgar yok gğneş bu mevsimde 4-5 saat görünür, akülerin kabini yalıtımlı mı, bu soğukta panellerin verimi nasıl firmaya sorman gerek arada bir paneller temizlenmeli ama neyle nasıl hem de bu mevsimde neyse ki kime başvuracağını biliyorsun!
 
3600w=3,6kw saatlik değer değil mi, başka yük var mı yok mu, hazıra dağ dayanmaz, rüzgar yok gğneş bu mevsimde 4-5 saat görünür, akülerin kabini yalıtımlı mı, bu soğukta panellerin verimi nasıl firmaya sorman gerek arada bir paneller temizlenmeli ama neyle nasıl hem de bu mevsimde neyse ki kime başvuracağını biliyorsun!

Hocam yalıtım yok başka yük de yok. Öğle 1 2 gibi akülerin full şarj olduğunu gösteriyor şarj cihazı 28.2 volt. Aşağı yukarı 7000wlik akülerin 3600 watti 17 18 saat götürmesi lazım teoride. 10 saat bile yeter ama olmuyor :D
 
Ortada yanlılş bilgi olduğu kesin hem şarj sisteminin hem yüklerin saatlik durumlarını sor hesap tekrar yapılsın 7kw yarısı yükle (w/s) nasıl 18 saat çalışıyor görelim öğrenelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,222
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst