Rüzgar türbini kurduk lâkin dönmüyor

teori ile pratik çoğu zaman uyuşmaz biz güç kaynağı yapmıştık 250 tane 10A çekeceğini hesapladık on-off düğmeleri ona göre alındı ilk kontrolde ışıklı on-off düğmesi bozuldu 3-5 deneme sonrası akımı ölçtüler 12A çekiyordu mini pako takmıştık buda öyledir aküleri soğuktan koruması gerek kurşun aküleri soğuk sevmez kuru tip akülerde sevmez...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
soğukla değil de akülerin seri bağlı olması ile ilgili olabileceğini düşünüyorum sorunun. Solar şarj cihazı 12v destekliyo. Yarın aküleri öğle gibi full paralel bağlayıp solar şarj kontrol cihazına öyle bağlayacağım. inverter olarak da bi ups kullanırım. 2400w lık büyük inverteri de bi kaç gün kullanmayız. Lâkin rüzgar gülü şarj kontrol cihazı 24v olduğu için ona aküden elektrik girişi olmayacak. Bu esnada rüzgar gülü şarj kontrol cihazının gelen elektriği doğrultup direk yüke verip vermediğine bakacağım. Vermiyorsa fren sistemi için başka bişeyler düşüneceğim bakalım.
 
Bir de şey sorayım aküler full doluyken şarj kontrol cihazı dump loada yönlendiriyor ya elektriği, bu loada paralel başka bir inverter bağlasam, bu durum sıkıntı çıkarır mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst