pt 11 şase scart sorunu

seco_

Paylaşımcı üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
904
Puanları
131
Yaş
29
Konum
Sakarya
scart baglandıgında ekran kayıyor normal modda yayın iyi. scart yerine oturdu uydu alıcım mini tiplerden sağlam evdeki 4 uyduya taktım 1 inde sadce siyah ekran cıktı
 
Merhaba.Evet,doğru söylüyorsunuz,scart adaptörü bir dvd-player çıkışında bile olsa,tv'deki bu AV kısmından yapılan çıkışında,görüntülerde yana yayılımlar,kaymalar,vb.görüntü bozulmalarını yine yapar.Elinizdeki cihaz scart+uydu alıcısı şeklinde birleşik mini uydu alıcılarından sanırım.Burada da ayni bağlantıların tam oturmaması yüzündendir bu sorununuz.Uydu alıcının kendi ağırlığı,scartı aşağıya doğru çekebilir,geçiş pinleri çok sıkı olarak yerine oturmuyorsa eğer bu normaldir.Çok kuvvetli yapışma sağlayan ambalaj bantları bu cihazın dış uçlarından askı görevi görecek şekliyle tv'nin arka plastik kapağına yapıştırılıp ağırlık veya scart-tv dişi scartı arasında bir boşluk varsa bertaraf edilemsi sağlanabilir.Ancak bu benim kendi kişisel ve şu anda aklıma gelebilen bir çözümümdür.

Siz başka çözümler de üreterek (Örneğin bu geçişlerin çok sıkı olmasını sağlayarak,elinizde küçük,sivri uçlu bir tornavida yardımıyla) ayarlamalarla çözüm bulmanız da yine mümkündür.Yani bağlantılarda boşluk sürekli de varsa,ağırlık yüzünden de bu yine oluşuyorsa eğer,bunun oynamasını,metal pinlerin temasının çok iyi,90 derecedeki düz bir açıyla da kalmasını sürekli sağlayamazsanız eğer,bu sorununuz ayni şekilde devam edecektir.Kolay gelsin.
 
tda entegre ve scart soketi değiştirip deneyeceğim sayın binbası, kontak sprey sıktıgımda görüntü daha cok bozuluyor . scart baglantllarında oturmama soz konusu değil.
 
Aux etiketli skartta tak ve kumandadan av ye bas sorunsuz izle ;) kardeşim
 
deneylim bakalım :D
 
merhaba hocam, tda 8361 5 y taktım olmadı bende 5 olanı taktım sorunsuz görüntü geldi :) allah razı olsun :)
 
Burda scart konusu görünce sorunumu sorayım dedim. Benim HD bir uydu cihazım var. Evde HD TV olmadığı için scart çıkışını kullanıyordum. Ama şimdi scart çıkışındaki görüntü kaliteli değil. Net değil ve gelip gidiyor görüntü. HD çıkışta sorun yok, seste de sorun yok. Scart video çıkışının lehimlerini yeniledim, kondansatörü değiştirdim, ama nafile. Bana yardımcı olabilecek misiniz acaba?
Şimdiden teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst