Proje Yardım..

aks_fazli

Üye
Katılım
19 Şub 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Yaş
42
selam arkadaşlar.

profesyonel olmamak şartı ile bugüne kadar bir çok plc proğramı yazdım fakat bugün ya kama durdu yada ben bu işi gerçekten bilmiyorum.Konun aslı şu;

Bir bant üzerinde iki adet kamera ve bu kameraların algıladığı nesne var nesneyi manuel olarak yüklüyorsunuz her malzeme yükleme işleminden ( malzeme varlık/yokluk Kontrolünden sonra) nesne bant üzerinde 1 step hareket ediyor 4. ve 5. gözlerde( stepte) ki kamerlardan her ikiside nesneye okey verirse 6. boş 7. stepte malzemeyi hatalıya ayırıyorsunuz kameralar sağlam olarak bilgi verirse nesne tur sonunda bir bölüme düşüyor ( bant donerken sonda düşecek )
karşılaştırma komutunu kullanarak yapıyorum fakat olmadı gibi geliyor bana her döngüde 4. bölmede yeni bir malzeme olduğu için sayıcının içeriği değişiyor anlayacağınız dumur oldum neyse belki sizlerden gelecek yorumlara göre daha iyi bir sonuç bulabilrim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba
Sayıcının değeri tabiki değişecek yoksa bozuk demektir.

Sizin probleminiz bant üzerindeki her ürüne (Kaç tane varsa) UNIQUE ID vermeniz gerekiyor.
Bu ne demek : Sistem bant ise bir nesnenin özgün adı bant üzerinde görüldüğü andaki sayıcı (pozisyon değeridir). Peki sayma değerinin 16 veya 32 biti aşması durumunda ne yapacaksınız. Tabiki o özgün adları bant üzerinde gerçek mesafeye yani cm veya mm çevireceksiniz (bantın başlangıç mesafesinden nesnenin uzaklığı).
Bu hesaplamaları kalıcı data adreslerine yazarsan elektrik kesilse bile sistem kaldığı yerden devam eder.
Peki siz banta bir takım sensörler takmış olabilirsiniz bu sensörleri pozisyonun teyidi ve/veya hesaplaması için kullanacaksınız.

Hayallerle gerçekler arasındaki tek fark "imkan" dır.
*** Not : Bu söz şahsıma aittir izinsiz kullanılamaz, üstüne yatılamaz.

Kolay gelsin...
 
benim örneğime göre nasıl birşey yapılabilir mesela
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst