Profibus Hattı Nedir?

Katılım
10 Tem 2009
Mesajlar
66
Puanları
1
Ustalarım abilerim. Profibas hattı nedir? Nerelerde kullanılır? Ne amaçla kullanılır.? Profibas hattı ile ilgili herşeyi öğrenmek istiyorum daha doğrusu benim ödev konum bu profibas hattı. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Profibus hattı ile ilgili kaynak arıyorsan MEGEP'in kitaplarına bak. Orada var. Burada anlatılamayacak kadar uzun bir konu.

Kısaca anlatalım dersek ama, mor renkli, panolarımıza renk katan bir kablodur :D

Siemens'in ürettiği bir haberleşme standardını taşıyan kablodur. PLC ve uyumlu ekipmanlar arasında data alışverişini sağlar.
 
plc ile cihazlar arasındaki bağlantıyı ve haberleşmeyi sağlar cihaza ne yapmak istediği haberini gönderir kısaca
 
Profibus simensin yarattığı bir haberleşme protokolüdür.
 
Profibus siemensin saha donanımıyla haberleşmek için geliştirdiği bir sistem.Amaç sahada ve ya makina üzerindeki kablolamayı azaltmaktır.Örneğin makinanın üzerinde çeşitli noktalarda modüller vardır.Bunlar ayrı ayrı adreslenir.sensör vb. girişleri bu modül üzerinden plc'ye taşındığı gibi Bazı modüller üzerinden sahada denetlenmesi gereken valf gibi donanımlar da çalıştırılabilir.(genellikle sarı renkli yassı kablo ile input siyah yassı kablo ile out sinyalleri taşınır.)
 
PROFİBUS bir haberleşme protokolüdür. siemens tarafından geliştrilmiştir ve plc ile yan donanımlar arasında haberleşmek için kullanılır. (sürücüler gibi).
 
bildiğim kadarıyla siemens firmasının üretmiş olduğu ve plc'ler arasında seri haberleşmeyi sağlıyan mor renkli özel bir kablodur.
 
Al sana ilk ağızdan Profibus;

Profibus;

Profibus saha seviyesinde haberleşme için tasarlanmıştır. Veri ve bağlanabilen ekipman kapasitesi, intrinsically safe ekipmanların ve onların güç bağlantılarının doğrudan haberleşme hatıı üzerinden yapılabilmesi endüstriyel proses otomasyonunda çok önemlidir. Profibus gerek proses otomasyonu (Profibus PA) gerekse üretim otomasyonu (Profibus DP) ile gerek duyulan tüm haberleşme ihtiyaçlarını karşılar. Bu özellikleri ile her iki konuda ihtiyaçları karşılayan ilk haberleşme platformudur.

Semens A.Ş. web sayfasından Alıntıdır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,144
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst