Prize gelen düşük güç

burak978

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Baştan anlatmaya çalışayım, evde 3 faz buna bağlı 6 sigorta var. Kombinin bağlı olduğu prize elektrik çok az geliyor. Saç kurutma makinesini bile çalıştırsammı diye düşünüyor. Bağlı olduğu sigortayı değiştirdim fazda bir sorunmu var diye yararı olmadı. Öyle bir şeyki aynı faza bağlı başka prizde şarj olmuş fakat fişini çekmediğimiz bir alet olsa bile kombi çalışmıyor. Sorunum bu. Bunun için buata baktım. Faz kablosu ve topraklama kablosu kalın fakat nötr kablosu daha inceydi. Evdeki diğer buatlara baktığımda faz ve nötr kalınken toprak inceydi. Sorun bu kabloların kalınlık farkından olailirmi? Yoksa nötr ilgili bir sıkıntımı vardır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şayet dairede kaçak akım yoksa sadece o hatta nötr-toprak karışmış olabilir
 
nötr kablonun ince olmasından kaynaklanıyor olabilir,birde buattaki bağlantı iyi yapılmışmı onu kontrol et
 
bağlantı gevşekliği olabilir. Nötr toprak karışmış olabilir. Bir de zor ihtimal ama, lamba devresine seri bağlantı yapılmış olabilir.
 
önce evin giriş giriş sigortasından faz nötürü bir ölç. kaç voltmuş bir bak.

220 ise problem eivnde dostum.
 
Bağlantı gevşek olabilir yada kaçak var.Kabloyu kontrol edin.
 
ustalarımın hepsi yorum yazmıs bişey dikkatimi cekti kombinin sigortasını deiştirdm demişsn 4 veya 2 amper taksaydn
 
Bence Nötr ile topraklama kablaon yanlış, seninde dediğin gibi ince kablo topraklama kalın kablo nötr olmalı, değiştirip bir kontrol et.Bence sorun çözüleçektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,429
Mesajlar
917,533
Kullanıcılar
450,348
Son üye
swarywt

Yeni konular

Geri
Üst