Portatif 1 kVA'lık jeneratörün arızası ne olabilir?

adkk

Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba; portaif 1 kVA lık BİM malı four four jeneratörle matkap çalıştıryordum. Sanırım matkabın arızalı olmasından dolayı aşırı akım çekti. Motorun devri yavaş yavaş düştü ve durdu. Bu arda motor bölümü çok ısınmıştı. Şu an jeneratör boşta gerilim veriyor, ancak alıcı taktığımda gerilim 50 -60 V seviyesine düşüyor. Jeneratörü söktüm, regülatör yok. Sargılar omaj gösteriyor, ve orta bölümdeki uyartım devresi diyotları sağlam görünüyor. Henüz denemedim, ancak bir arkadaş çalışmasını anlatıken üretim aşamasında sargılara doğru akım uygulanıp artık mıknatıslık kazandırıldığından bahsetmiş. Mıknatıslık bitmiş olabilir mi? Ya da sargılar kavrulmuş olabilir mi? Gerçi koku renk değişikliği pek yok gibi. Arızanın ne olduğu ve nasıl giderilebileceği konusunda fikri olanlar yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Teşekkürler. İki diyotu paralel bağlamışlar. Biri avometre diyot kademesinde normal gösterirken sızdırmazkık kontrolünde değer gösteriyor. Değişikliği yaptım, ancak benzinli motor kısmını çalıştıramadım. Sanırım karbüratörü söküp temizlemem gerekiyor.
 
eğer inverter jeneratörse ıpm devreside gitmiş olabilir. normal alternatörlü bir keneratörse diyot arızası yada varistör patlatmış olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst