plc odevı acıl yardımcı olursanız sevınırım

herbir çıkışıniçin TONR ile zamanları toplayacaksın dedğin gibi.her çıkışının ne kadar çalıştğını böylece öğrenmiş olacak ve en az çalışanları karşıılaştırarak aktif edebileceksin.Başlangıçta referans için kafana göre bir çıkışı aktif et.Sonra gerisi gelir.tabi bu sadece 3. madde için geçerli.Soruyu biraz daha netleştir.

Aslında bu soru senin anlattığın gibi değil.Olay şu; bir barajda 5adet(ilkyazdığın 5 buton var demisin)seviye algılayıcı var ve 4 tanede pompa var.barajın su seviyesindeki değişmeye göre pompaların çalışacak ve devamlı aynı pompanın çalışmasını engellemek içinde mesela baraj suyu2. seviyede ise 2 pompa çalışması gerekiyor en az çalışan 2 pompa çalışacak.su 4.seviyeye çıktığında da en az çalışan 4 pompa,1. seviyeye düştüğünde en az çalışan1 pompa çalışacak.

Eğer böyle olmasaydı 1.seviye için çalışan pompa diğer seviyeler için de çalışır 4 veya 5. Seviyelere göre daha çokçalışarak arıza yapabilir.Ankara kurtboğazı barajı pompalarının devamlı bozulması veya termik attırması yüzünden böyle br program yapılmıştı.
Sn. baybars yapmış olduğunuz alıntı benim mesajım değil. soruyu soran arkadaşa ait ,
Ama teşekkürler arkadaş bir türlü anlatamadığı için yardımcı olamamıştım. Siz güzel anlatmışsınız. Sanırım arkadaşın artık ihtiyacı kalmadı eğer hala lazımsa yazarsa hallederiz...
 
arkadaşlar bitirme tezi için plc ile uygulama yapmam gerekiyor. mesela şişe dolum-koli paketleme tarzı konular arıyorum..bildiğiniz yapması zor olmayan konu tavsiyelerinizi bekliyorum.tsskrler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,892
Kullanıcılar
450,003
Son üye
ozdekaratas07

Yeni konular

Geri
Üst