plc ile step motor kontrolu

hellboy

Üye
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar ben 2 yıllık end. otomasyon bölümünde okuyorum bir ödevim var ama ben bilgi sahipi değilim plc ile step motor kontrolu yapmamız isteniyor ama daha önce hiç step motor kontrolu yapmadım neler yapmam gerektiği hakkında ve nerden başlamam gerektiği hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var hangi komutları kullnamam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. plc miz fatek yada sıemens logo olabilir.

bizden isteneni kısaca özetliyim :

x ve y eksenlerimiz var start butonuna basınca motorumuz 300 adım x ekseninde gidecek.

300 adım sonra y ekseninde gidecek 300 adım tamamlandımı motor duracak ve motorun taşdıgı pnömatik kol parçayı alıcak

parçayı aldıktan sonrada step motorumuz 300 adım y ekseninde geri gelecek

300 adım y ekseninden geldikten sonra 300 adımda x ekseninde geri gelicek referans noktasına geldmi motorumuz pnömatik kol agzındaki parçayı bırakacak.

sadece hangi komutları nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yardımcı olan fikirlerini paylaşan herkese şimdiden tşk ederim...
 
kartezyen robotları incele ve belkide step motorsürücülerine baksan iyi olur. bunu pic ilede yapa bilirsin (bu alternatif tabiki )
 
basit bir üretim bandı uygulaması dahak arkadaşımızın dediği gibi ne ebatta bir step motor kullanacağınızla ilgili ve ona göre bir stepmotor sürücüsüyle halledebilirsiniz. 2 step motorla 1-1.5metrekarelik bir cnc tezgahı uygulaması yapmıştık. Eğer pic kullanmayı ve programlamayı biliyorsanız gayet basit step sürücü devreleri bulabilirsin kendin yapabileceğin internette... önemli olan kaç watt ve ne kadar torkluk bir motor gerekeceğini kabataslak bi çıkarman.
 
merhaba,
plc ile step motor kontrolu yapmaya calisiyorum. su ethernet adimini gecemedim.
plc ve step motor terminalini ethernet ile birbirine bagladim. az cok terminalin dilini de cozdum. ama plc nin icinde nereye ne yazmaliyim ki terminal bunu anlasin:(
yardim edebilecek birisi var midir, kestane kebap acele cevap)
 
basit bir üretim bandı uygulaması dahak arkadaşımızın dediği gibi ne ebatta bir step motor kullanacağınızla ilgili ve ona göre bir stepmotor sürücüsüyle halledebilirsiniz. 2 step motorla 1-1.5metrekarelik bir cnc tezgahı uygulaması yapmıştık. Eğer pic kullanmayı ve programlamayı biliyorsanız gayet basit step sürücü devreleri bulabilirsin kendin yapabileceğin internette... önemli olan kaç watt ve ne kadar torkluk bir motor gerekeceğini kabataslak bi çıkarman. ..
 
Bu uygulamayı fatek transistör çıkışlı PLC ile çok rahat yapabilirsin.Fatek PLC nin içinde özel pulse komut yazılımı ile step motora pulse göndererek yapman hem çok daha ekonomik hem çalışıbilirliği açısından da gayet uygun.
 
output adresi kullandigin stepper motor modulune gore goreceli imis:) tesekkur ederim arkadaslar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,671
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst