PLC icin pazar arastirmasi

bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
PLC lerle hic ilgim olmadi. Fiyatlarini da bilmiyorum. Bu yuzden siz PLC lerle icli disli olanlarin fikirlerine ihtiyacim var.

Kutulanmis, 220V beslemeli, 4 girisli, 2 cikisli bir PLC yapmak gibi dusuncem var. Bu urunun programlanabilmesi icin PC haricinde herhangi bir uniteye ihtiyac duyulmayacak ve ucretsiz PC programi internetten indirilebilecek.

Programlanmasi icin bir kereye mahsuz 5-6 YTL civarinda interface kablosu almak yeterli olacak.

Boyle bir urunun satis sansi olabilirmi? Sansinin olmasi icin fiyati hangi aralikta olmalidir?

Rakiplerinden ezici bir ustunlugu olmasi icin bu PLC nasil bir sey olmali.

Her turlu elestiri ve fikre acigim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ARKADAŞIM GÜZEL FİKİRLERİN VAR ANCAK SIKINTI ŞURDA BEN MONTAJ VE PROĞRAMLAMA İŞİ YAPARKEN ÇEŞİTLİ MARKA VE MODELLERİ DENEDİM MÜŞTERİM DERKİ YA ARIZALANIRSA BEN YENİSİNİ NASIL TEMİN EDEBİLİRİM DER VE SEN YENİ BİR PLC YAPAYIM DEDİĞİN AN DURAMAZSIN SÜREKLİ GELİŞTİRİRSİN VE BUGÜN SATTIĞIN ÜRÜNÜ 3 SENE SONRA BİZ O MODELİ GELİŞTİRDİK ELİMİZDE ŞU VAR DEDİĞİN AN VATANDAŞ DÜŞÜNÜR GİBİ VE ORTALIKTA BU KADAR ÇİN MALI VARKEN DEV FİRMALAR ONLARIN MALİYETİNE İNEMİYORLAR NASIL OLUYOR BİLMEM AMA ÇİNLİLERDEN DAHA UCUZ YAPAN YOK
 
Arkadasım, sana tavsiyem PLC bolumunde Ladder Türk & Op Türk PLC ve Programları kısmı bulunan salih bey ile gorusmen. Kendisi boyle bir iste karsılasacagı butun zorlukları ve engelleri goze alarak bu işe kalkıstı ve urunlerini olusturdu. Gelen elestiriler ve yeni fikirler dogrultusunda durmadan gelisiyor urunleri.
Yasanılan zorlukları ve engelleri ondan daha iyi anlatabilecek birini bu forumda bulman pek mumkun degil sanırım.
"Hoca agactan dusmus,doktor degil de daha once agactan dusmus birini getirin demiş..."
 
Alinabilecek en ucuz PLCnin fiyati nedir?
 
Fiyat konusunda bilgi verecek arkadas yokmu?

4 giris 2 cikisli (varsa) en ucuz Cin mali PLC yi ne kadara alabiliriz.

Hatta indirim, olacaksa 10 yada 100 tanesini kac liradan alinabilir?

Mesela 50YTL + KDV 4 giris 2 cikisli PLC icin yuksek bir degermidir?
 
arkadaşa ben de katılıyor ve aynı soruyu soruyorum.
alış maliyeti düşük ve kullanma yöntemleri basit ve kullanışlı bir marka arıyorum
yardımlarınız için teşekkürler
 
bulzaf hocam,
Bu aralar FPGA' leri araştırıyorum. FPGA tabanlı vb. bir PLC sisteminin pazarda bir fark yaratacağı kanatindeyim. Şu anki PLC' lerin hepsi işlemci tabanlı ve bildiğimiz gibi pogramları yukarıdan aşağı yorumlayarak ve program sonunda başa dönerek dönme dolap gibi çalışan sistemler. Bu da ms ve altı zaman dilimleri için sorun. FPGA' ler ise her satır kodu paralel şekilde PLC' ye göre inanılmaz bir hızda işleyecektir. FPGA tabanlı bir PLC bana yapılabilir geliyor. Özellikle ms ve altı zaman dilimleri gibi çok hızlı işlem gerektiren uç uygulamalarda prototip projelerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayabilir.
Kafanı iyice karıştırayım.
 
arkadaşım delta diye yerli bir plc var fiyatıda 100 tl civarında yerli kalite ve fiyatıda makul bu fiyattan aşağıda da bir plc bulabileceğini sanmıyorum
 
benim çalıştığım firmada siemens s7 200 kullanıyoruz kalitesi tartışılmaz ama 500 tl civarında
 
sn bulzaf, kendi adıma tartışacağınız şey nasıl daha ucuzdan ziyade nasıl daha kaliteli daha sağlam daha kullanışlı bir cihaz yaparım olmalıdır. amaç ticaret ise diyebileceğim bir şey yok fakat sorunsuz bir cihaz için diğerlerine nazaran kat kat fazla para harcamaya razıyım.
bahsettiğiniz 4 giriş 2 çıkışlı bir model bence çok yetersiz kalır, piyasada yerli malı benim bildiğim ve kullandığım gemo marka cihazlar var, daha çok akıllı röle kıvamında ve basit uygulamalar için yeterli bir cihaz ve fiatları 80 tl civarında.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,229
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst