pistonla tekerlek çevirme

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli dostlar ben küçük bir pistonla çapı 50mm olan bir tekerleği döndürebilirmiyim. pistona verdiğim havayla sistem pnömatik olacak teker devamlı dönecek.bu dönüşten faydalanacağım üretimde. fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum .yani tren tekeri gibi bir dönüş lazım bana . ama bunu tek bir pistonla yapmak istiyorum. saygılarımla.
 
Belki Uygun düzeneği kurarak (pistonun ucunu tekerleğin merkezine değilde kenarlarında bir yere bağlayarak) ve pistonu belli zaman aralıklarıyla çektrip ittirerek Krank milinin hareketine benzer bir hareket yaptırabilirsiniz. Ama bu dönüşün hızı düzgün bir eğriye sahip olmaz (Her turda 2 kez anlık dur kalk şeklinde olur). Ayrıca bu iş önemliyse ve ciddi ciddi yapmayı düşünüyorsanınız dönen aksama bir balans topu ilave edilerek hareket biraz daha düzgünleştirilebilir.
Ayrıca bu çalışma uzun sürecekse Bir Pnomatik piston buna ne kadar dayanabilirki...
 
tabiki mümkün eski ayakla çevrilen dikiş makinelerinin pedal sistemlerini incelerseniz yapabilirsiniz
 
senin dediğin stirling motor düzeneği o motorları incele yaparsın
 
Değerli dostlar hepinizin fikirleri güzel ama doyurucu bir sonuç yok sanırım. bende bu konuda uğraşıyorum ama belki bir bilenin olduğunu düşünerek sizlere danıştım. ben yaptığım işte başarı ve güzel sonuç almak istiyorum.hepinizin güzel fikirlerini tekrar bekliyorum. saygılarımla.
 
ben bi ara yapmıstım bir cd ye kalın civatayı sıcak slikonla yapıştırdım ama cd nin ortas delik ya delik merkez kısmından 3 cm yukarı yaptım bir tane 50 cm lik 6 lık kabloya kablo papucu sıktım kablo papucunuda vidaya geçirdim sonra cdye yapıştırdım kabloyu ileri geri ittikçe cd dönüyor ama önemli bi nokta kendi deneyimime göre itme kuvveti dönüş veriyor ama tam karsılığında duruyor yani tam 180 dereceye gelince dönüş olmuyor ikinci bir cd koymalısın yani bir mile 2 cd olcak veya aynı cd ye ikinci bir vida monte edilmeli stirling motor yapmıstım o sorun çıktı oda sıcak hava pistonu ileri itiyor oda cd yi çeviriyordu pistonuda 400 watlık metal halide ampulunun içnini boşaltım onun içine piston koydum ampulü ısıtınca sıcak hava pistonu itiyordu ama geri getirici bir kuvvet lazım
 
kullanacağınız pistonun strok boyu kadar merkezden kaçık vaziyette döndürmek istediğiniz çarka bağlantı yapmanız gerekir. pistonun arka bağlantı noktasında mafsallı bir bağlantı yapmanız gerekmektedir.ayrıca çarka bağlantı noktasında oynar başlıklı bir rulman kullanmanız gerekir. ayrıca dönüşün daha düzgün olması için çarkın uygun noktalarına balansı bozmak için ağırlık bağlanabilir. böylece pistonun ölü konumlardaki yönünü tayin edebilirsiniz
 
Selamun alleyküm
Bahsettiğiniz sistemin ne için yapılmalı olduğunu, ve özelliklerini verebilirseniz belki daha öz konuşmalar olabilir. Bahsettğiniz gibi mekanzmalar zaten vardır, bunları taklit edebilirsiniz. Siz taklidi mi başaramadınız yoksa sisteminizin karşılaştığı bir problem mi var? Sistemi yapabilmek veya taklit edebilmek mekanizma hazır ise beceri ile de alakalıdır.
Sizin pistonla basınçlı hava kullanarak yapmanız halinde birkaç fikir vermek isterim. Bir iş için lazımsa pnömatik motor (hava motoru) kullanabilirsiniz, bu motorların jhurdası da olabilir havalı matkaplar vesairelerde olan sistemlerir.
Pistonda dönüş yönüne göre itme anı ve pistonun geri çekilmesi ve içindeki havanın boşalması anı sizin için önemlidir. İttme anında havanın içeri verilmesi çekme anında da içerideki havanın boşaltılması gerekir. Bunun için üç yollu vana kullanılabilir. Vana Basınçlı havayı itme anında pistona vermeli ve çekme anı gelince veya yaklaşınca vana pozisyon değiştirip basınçlı havayı durdurup içerideki havayı dışarı atmalı(atmosfere atmalı) Sistemin düzennli çalışması için volan eklemek gerekir. Ölü noktalarda düşük hızlarda takılmasını engellemek için. Volan dönel sistemlerde eylemsizlik depolama anlamındadır. Volan ayrı olamabilir direk; tekerliği ağır aparak da volan gibi kullanabilirsiniz.(tekerleğin düşük devirli olması sistemi etkiler)
Bahsettiğim vana tipi için pnömatik vanaları ncelemelisiniz. Pnömatik drs kitaplarıı veya kataloglar fikir verebilir. BUvana da bir piisto biçiminde olailir ve vananın pozisyon değiştirmesi itme ile olabilir. İçindeki piston itildiğide yer değiştirip hat bağlamasını değiştirmeli. Bu tip pistonları incelemeniz size yardımcı olabilir.
Bahsettiğim gibi dilerseniz sistemin özelliklerini ve aklınıza gelebilen bilgileri yazabilirseniz belki daha yardımcı olunabiilir
Hayırlı günler dilerim.
 
buharlı lokomatıf prensıbı gıbı dusundunuz galıba
 
değerli ustalarım hepinizin görüşlerine saygılar. benim asıl amacım şu an motorla yaptığımız işi mekanik olarak yapmak.çünkü motor bir sıcaklık üzerinde çalışıyor ve sık arıza yapıyor. yapılan iş sıcak tutkalla paket ağzı yapıştırmak.bende pnömatik sistemle bir diski çevirip sıcak tutkalı onunla pakete vurdurmak istiyorum.piston bu çalışmaya dayanmaz diyen ustalarım var, ama illa piston değil aynı işi yapan elektrikle çalışan bobinli pistonda elimde var.birde bendeki pistonlar kunke marka 20sene sorunsuz çalışacağına inanıyorum.görüşlerinizi bekliyorum. saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst