piston pozisyonu

Katılım
31 Mar 2015
Mesajlar
258
Puanları
6
Yaş
25
Pistonu istedigim konumda nasıl durdurabılırım ? ?

yani motorlardakı fren sıstemı gıbı durdurabılırmıyım ?

teşekkürler
 
Cift bobinli valf ile olur. Bobin enerjilendigi sürece piston hareket ediyor . Valfin tipini bilmiyorum.
 
pnömatik silindir kullanırsan plc ile kontol edip start butonuna k açık anahtarı baglarsan röle enerjisiz kaldığında k anahtarı otomatik olarak aynı anda kapanır
FluidSIM diye program var orada kendinde deneyerek bulabilirsin bu konuda oldukça yararını görürsün pnömatik elektropnömatik simülasyon programdır
 
Slm. Aslında biraz açıklayıcı olsanız net cevap alırdınız. :)

Sisteminiz pinömatik ise 5-2 yay geri dönüşlü Orta konum kapalı valf ile sistemi istediğiniz yerde durdurabilirsiniz fakat hassasiyet 10 ila 20 mm aralığında olur. Sistemi daha kararlı ve hassas çalıştırmak için Valfinsusturucu kısmına hassas kısıtlayıcı takılarak kısıtlanarak ters taraf tahliyeleri sıkıştırılır ve hassasiyet 3-8 mm lere kadar çıkarıla bilir.
Hidrolik sistem ise hidrolik sistemde ise silindire 2 adet çekli hidrolik hız valfi ( Çekli Hız Ayar Valfleri, akışkanın hızının bir yönde ayarlanmasını, diğer yönde de çek valfi açarak rahatça geçişini sağlayan valf türüdür.) takrak sistemin sistemin stabil çalışması sağlanmalıdır.
Piston pozisyonunu okumak için ise 1 den fazla seçenek vardır. 1. Temassız manyetik cetvel (pistonun manyetik olması gerekir. 2. linear potansiyometre 3. Manyetik pistonlara takıla bilen pozisyon sensörleri (pistonun manyetik olması gerekir) gibi.
Ve tabiki 1 adet analog girişli Cpu.

984606001298017910.jpg
pinömatik yay geri dönüşlü 5-2 orta konum kapalı valf;

images (2).jpg
Pinömatik hassas kısıtlayıcı (silindire)

images.jpg
Pinömatik hassas susturucu (vafin tahliye kısımlarına)

indir.jpg
Sick Mlps Serisi silindir Pinömatik pozisyon sensörü

8.jpg
Hidrolik yön kontrol valfi (sisteminiz varsa zaten vardır)

fhhavcb.jpg
çekli hidrolik hız valfi (olmaya bilir pozisyonlama için şarttır)

2771085.jpg
1. seçenek Sistem müsait ise En ucuz yolu ve en sorunsuz montaj seçeneği Linear potansiyometre 0- 10vdc veya 4-20ma Hem hidrolik hemde pinomatik silindire uyarlana bilir.

2257250.jpg


Temassıs linear cetvel hem hidrolik hem pinömatik silindire uyarlana bilir.
 
pistonu hassas derecede kullanabilmen için öncelikle frenli piston kullanmalısın lojik olarak kontrol edebilirsen lineer pot kullan derim eğer kullanamam dersen pistonu manyetik sensörle kontrol edebilirsin röle vasıtasıyla yani mnytik sensör gördüğü zaman kullandığın valf piston frenini devreye sokacak tabi bunlarda senin devre kurma bilgi ve kabiliyetine bağlı [ pnömatik olarak söylüyorum].piston fren kısmına hava geldiği zaman hava olduğu sürece mili prinç metal bir malzeme ile tutar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,524
Mesajlar
918,235
Kullanıcılar
450,514
Son üye
kamar12

Yeni konular

Geri
Üst