"Pili değiştirmeniz yararlı olabilir" uyarısı veriyor.

Evet Sn Semihyazar ve Sn Binbaşı haklısınız 150-200TL'lik bir parça için riske girmeye değmez. Bende bundan sonra pc'mi pili ile birlikte kullanacağım. Açıklamalar için teşekkürler.

Bakın,Sn.Scorpion eyes; laptopunuzu şimdiye kadar, şayet bataryasız kullandıysanız da,muhakkak size de,benim gibi, laptopu satın aldığım yetkili satıcının,daha önce edindiği ön yargılar neticesi olarak,laptopun bataryasının çabucak ömrünün bitmemesi,uzun olması için,bataryasız kullanmanın çok daha pratik ve rahat olacağı,acil durumlarda(arazi,açık saha,serbest alan,vb.) gerekli koşulları oldukça da, bataryanın sadece bu gibi durumlarda takılmasını tavsiye etmeleri,bir de bunların teknik elemanlar kategorisinde olduğunu en baştan varsayarak,söylediklerini en baştan,tereddütsüz olarak kabul etmemizdir.Ben de bu ön yargılara sahip,bilinçsiz bir şekilde 2,5 yıl önce laptopumu satın almış bulundum.Daha kullanmaya tam başlamadan,pcnet-forum'daki bilinçli arkadaşlar tarafından,bu konu çok sık açılıp,bataryasız laptop kullanımının, laptoplara zararı, daha önceleri birçok kez, açık olarak dile getirildiğinden,mümkün mertebe,bataryasız kullanımdan bügüne kadar sakındım.

Ayrıca bildiğiniz gibi,li-ion bataryalar;hiç kullanılmayıp da,rafta bekletilseler dahi(buzdolabı veya serin yerde bekletmenin daha uygun olduğu da ayrıca söyleniyor,ancak,aşırı sıcak ortamlar ömrünün kısalmasını biraz arttırıyor,şimdiye kadar okuduklarıma göre)yapıları gereği,şarj kapasiteleri yıllara göre, otomatik olarak azalmakta.Bu sebeple,hiç olmazsa,kalkan görevi görebilmesi maksadıyla,laptopla, sınırlı olan ömürlerini beraberce,paralel olarak sistemle birlikte tamamlamaları herhalde daha iyidir.Nasılsa,bataryayı hiç kullanmasak da,ömrü(Kapasitesi) zamana yenik düşüp azalıyor.Tabi, ürünün karekteristik,değiştirilemeyen bir kaderi de, ancak bu şekilde imal edilip ve yine bu şartlarda bize hizmet verebilmek durumunda olmasıdır.

Ayrıca,batarya ömrüyle ilgili detaylı bilgileri;
http://en.wikipedia.org/wiki/Li_ion_battery/Disadvantages/Cell life kısmında da ingilizce olarak okuyabilirsiniz.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Bu arada yeri gelmişken Sn Binbaşı'nın dediği gibi pilller sıcaktan etkileniyor ama en önemlisi laptoplarda sıcaktan nefret ediyor.Sıcaklık işlemci performansını düşürüyor,nadiren de olsa ram ler arızalanıyor(sonucunda birçok kişiye garip gelen mavi ekranlar çıkıyor)vb. bir çok arıza daha...bunun için önemli olan yüksek debide hava sirkülasyonu sağlayan bir laptop soğutucusu kullanmak.Hatta eğer mümkünse bu laptop soğutucusunu laptop üzerinden değilde 5v veren bir usb adaptörden beslersek laptopunuza ve şarz adaptörünüze düşen iş miktarı bayağı azalıyor sonuçta laptop buzz gibi ve uzun saatler rahat bir şekilde çalışabiliyor.Tabiki pilinde ömründe ısıdan meydana gelen kısalma azalmış oluyor.
 
ilk kullanırken pilsiz kullanın bence sonra şarja takamadığınız elektriksiz yerlerde bataryayı aktif edin derim
 
Merhaba.Laptopları mutlaka bataryası ile birlikte kullanmaya özellikle özen gösterin.Çünkü elektrik sistemi bataryayı laptopla birlikte şarj edebilmesi,şarjdan otomatik kesildikten sonra da kararlı bir çalışmayı sürdürebilmesi için tüm servisler,yetkili kişiler tarafından bataryalı ac. hattın birlikte kullanımının çok daha uygun olacağı (Bataryanın benzetmek gerekirse bir komütasyon diyodu gibi koruyucu,kalkan görevini üstlenebildiği) açıkça da belirtilmektedir.Ben satın aldığımdan beri ya hep batarya ile veya batarya+laptop+ac-dc adaptör ile birlikte kullandım.Şu anda zamana karşı yenik düşen bataryanın kapasitesinin bir miktar azalması dışında teknik bir problemim de hiç olmadı.Kolay gelsin.
 
Eski konulara göz atarken farkettim ve aklıma geldi şöyle bir sorunum var Sony laptopun bataryası bitiyordu içini açmaya pillerini değiştirmeye karar verdim açarken bir kaç smd dirence zarar vermişim. Üzerlerinde yazı yok cep tel. devrelerindekilerden minik, şeması bulunabilir mi?
 
ıyı geceler benım başimda Windows 8 le dertte eskı makınede alışmışım kullanımına oldum olası ters geliyor bu win 8 aldığım yere sordum xp yuklıyeceğım dıye yüklersen garantı biter dedıler bana mantıksız geldı işletım programıyla garantının ne alakası var satıcı firma bana:)sünnetçi korkusu verdı sanırım diğer yönden makineye ıyı para verdım ya garantı dışı kalır makıne elımde patlarsa korkusu var:)gerçek o ki oldum olası sevmedim win8 i baştan bıleydım almazdım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,965
Kullanıcılar
450,215
Son üye
THORRR

Yeni konular

Geri
Üst