Pic programlayıcı programı yazan varsa 16F877A için CHIP ERASE komutu nasıl çalışıyor

Arkadaşlar rica ediyorum lütfen konu ile ilgisi olmayan mesajlar yazmayalım. lütfen!
 
ÇÖZÜM:yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorumProblemi çözdüm, belki ihtiyacı olan olur diye buraya kısaca yazmaya çalışacağım;başlangıçta programsal olarak doğruyu bulsamda donanım olarak bir hata varmış, güç kaynağına paralel bir 10uF kondansatör, veya iyi regüleli bir güç kaynağı kullanmak sorun yaşamanızı önlüyor,CHIP_ERASE_1 NOP ;Chip erase için etiket, ana programda gerektiği yerde bu etiket çağrılırENTER_HV_PROG ;PC=0000H ;Önce Vdd=5V sonra Vpp=13 V a çekilirLOADCONFIG ;PC=2000H ;load configuration komutu gönderilirWRITE3FFF ;data payload olarak 3FFFh gönderilmelidirLOAD_PROG_MEM ;load program memory komutu gönderilirWRITE3FFF ;data payload olarak 3FFFh gönderilmelidirCHIP_ERASE ;chip erase 01 1111 (1Fh) komutu gönderilirCALL DELAY30MS ;komutun uygulanması için 30 milisaniye beklenirEND_PROG ;end programming komutu gönderilirEXIT_HV_PROG ;önce Vpp=0 v sonra Vdd=0 v a çeklilip programlama modundan çıkılır sonra tekrar girilip program ;yazılabilir, yani reset atılmış olur.RETURN ;altprogramdan dönülür
 
Kod koruması olsun ya da olmasın , erase komutu siler. Silmiyorsa silemiyorsa sorun programlayıcındadır. Pickit2 ve 3 siler ! ama iyi yapılmamış clone iseler silemeyeni vardır. Pc usb portundan beslemelerde şikayet duydum ama pek inandırıcı değildi. Pickit3 orijinal öneriyorum Ben bu mesajınız için size söylemiştim onları aslında kızdın demek doğru da değil hatırlatma belki uyarı denebilir, ki mesajınızı tekrar okuyunca haklı olduğumu görüyorsunuz çünkü ben programlayıcı yapıyorum diyorum siz Pickit3 öneriyorsunuz hatta kızdığımı söylediğiniz mesajdan sonra yine öneriyorsunuz bu dakikadan sonra söylemenin ne anlamı var bilmiyorum ama ben yazdıklarımı konuyu yanlış anlayıp hazır pic programlayıcı devresi var mı hangisini yapmamı tavsiye edersiniz şeklinde sorduğumu düşünmüşsünüzdür diye tekrar okumanız için yazmıştım. Birde mesajı silinmiş olan bir arkadaş kod korumalı pici silmek için yardım istiyordu ona istinaden yazmıştım fakat mesaj silinince yük sizin omuzlarınıza kaldı neyapalım sağlık olsun :) Hatta sizin Code protect yazılmış pic silmek için erase komutu yeterlidir. Yazarken de silerken de yüksek gerilim "12-13.5V" gerekir. Eeprom yazmak/silmek için şarttır. Usb ve ya harici 5V ile beslenen pic programlayıcılar bu gerilimi kendileri üretir. Bunu yaparken ve ya silerken , yazarken uyguladıkları gerilimi uygulayamazsa silemez ! Orijinale uygun kloneler siler . Başarılı bir şekilde yapılmış her programmer siler , Icprog brenner vsvsvsvs... Pickit 2-3 ve cloneleri artık bol ve ucuz , o yüzden başka tercih akla yatkın değil.... bu mesajınız o arkadaş içindi, buda konu başlığıyla ilgili gözüksede aradığımız cevap değildi hatta sizin yazmış olduğunuz bu mesajla iş çözülmedi, neredeyse 3 haftalık uğraşım ve 200 ün üzerinde program yazıp denemem, yabancı sitelerde de açmış olduğum konulara gelen cevaplar, birçok datasheet ve forumlarda internette konu ile ilgisi olduğunu düşündüğüm yazıları incelemem, bugüne kadarki tecrübem hepsi birleşince ve sabredince çözüme ulaştım. Kazımuğur bey sadece 13.5 V tan kaynaklanan bir problem değildi yani basite alınacak birşey değildi bazen insanlar kendileri birebir denemedikleri konular hakkında fikir yürütüp sonuca ulaşabilirler fakat eğer imkanınız olur ve bahsettiğim şekilde bir programlayıcı yapmayı deneyecek olursanız başarıya ulaşmak için 13.5 Volttan fazlasına ihtiyaç olduğunu göreceksiniz, işte ancak o zaman bana içtenlikle hak vereceksiniz. Ben, konuyu, hakkında bildiğiniz kadarıyla aydınlatmaya çabaladığınız için, emeğinize saygı duyuyorum, teşekkür ediyorum.
 
Çalışır haldeki program bu linkteki ilk mesajımda var, bağlantı şemasıda mevcut, şuanda program açıklamaları ingilizce yapılmış durumda, vaktim olunca Türkçe sini ve çalışırken tuttuğum notlarıda paylaşmayı düşünüyorum, ilgilenen arkadaşlara faydası olur umarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst