Pic MicroC Proteus bilmeden öğrenilebilir mi?

Katılım
19 Eki 2014
Mesajlar
93
Puanları
1
Pic Micro C dersimiz var fakat ben Proteus nasıl kullanılır, en basit şekliyle bile bilmiyorum. Hiç kullanmadım. Sizce, Proteus olmadan sorun olur mu? Ya da Proteus öğrenmek zor mu? Yani, çok zaman alır mı?
 
Kesinlikle çok zamanınızı almaz. Ve öğrenilmesi gereklidir. Çünkü sağladığı simülasyon imkanı sayesinde yazdığınız programları deneme şansınız olur. Ayrıca kuracağınız devrenin baskı devresini çıkarmak için de bu program size lazım olacaktır.
 
biraz ingilizceniz varsa ve malzemelerin ingilizce adlarına aşağı yukarı hakimseniz hiç ders almadan kendi çabalarınızla bile öğrenebilirsiniz
 
Kardeş, ortalama saat olarak ne kadar sürer sence? Bunu soruyorum çünkü, çok fazla alttan çalışmam gereken ders var.
Ayrıca, farklı bir konu olacak ama, ladder diyagramı ile acayip derecede büyük sorunum var. Onsuz, nerdeyse 2-3 ders'den geçilmiyor. Nasıl en çabuk şekilde ve nerden öğrenebilirim? Bildiğimiz varsayılarak anlatılmıyor, bu sebeple sınavlar başlamadan okul dersleri dışında artı olarak halletmem lazım. Bu sebepledir ki, hep kısa yolları arıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
 
Ladder diyagramı hakkında pek bi bilgim yok o yüzden yardımcı olamayacağım. Ama proteusa günde 1 saatinizi ayırsanız çok değil 2 hafta içinde işinizi görecek kadar kullanabilir duruma gelirsiniz diye düşünüyorum
 
Birde, Proteus'da devre oluştururken malzemelerin dizilişini biz mi belirliyoruz yoksa sistem otomatik mi ayarlıyor? Yani, devre oluştururken sıralamayı bilmek lazım mı?
 
Birde, Proteus'da devre oluştururken malzemelerin dizilişini biz mi belirliyoruz yoksa sistem otomatik mi ayarlıyor? Yani, devre oluştururken sıralamayı bilmek lazım mı?
evet siz bilmek zorundasınız. Bir devre oluşturmak için malzemeler doğru sırada bağlanmalıdır
 
Proteus_ISIS kullanımını buradan:


veya buradan



Ladder ve daha fazlasını da buradan sadece izleyerek öğrenebilirsiniz.

İzlerken yapılanları aynı anda siz de yaparsanız veya not alırsanız öğrenmeniz kalıcı olur.

http://www.kumanda.org/video_plc_ders.htm


Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst