Pic ile şifreli sinyal göndermek ve okutmak

meteakmaz

Üye
Katılım
28 Eki 2008
Mesajlar
68
Puanları
1
Konum
İzmir
Benim yapmak istediğim pic in 0 nolu çıkışından yani (RB0), çıkış sinyali verirken bunu şifrelendirmek, RA0 giriş bacağındanda bu sinyali okutmak, eğer sinyal doğru ise RB1 çıkışı 1 olacak, okunan sinyal gelen sinyalden farklı şifrelenmişse vaya hiç sinyal gelmiyorsa RB2 çıkışı 1 olacak. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.
 
meteakmaz,
pic şifreledirme işini yaparken başka biş işle meşgul olmaz, dolayısiyle kendi ürettigi sinyalin dogrulugunu aynı pic sorgulayamıyacaktır.....
 
arkadaşım sanırım bunu deneme maksatlı kullanacaksın çıkışla giriş portunu birbirine birleştirdiğin noktadan şaseye bir tane kondansatör bağlagiriş portundanda düşen kenarı takip et böylece biraz gecikme sağlayıp gönderdiğin sinyali okuyabilirsin kondansatör 1uF gibi olsun gerekirse çıkış yaptığın porta seri birtanede direnç koyabilirsin çalışma frekansına göre filitreyi ayarlayabilrsin
 
Benim yapmak istediğim bir nevi kızılötesi ile çalışan sensör yapmak, aynı zamanda sinyali şifrelendirmeliyim ki yakınında olan diğer sensörle sinyaller birbirine karışmasın, mesela robota çevredeki nesnelere çarpmadan yoluna devam ettirmeliyim, robotun yanında birkaç robot daha olursa iş içinden çıkılmaz hale gelir.
Demek istediğinizi anladım, bir nevi rc tipi osilatör oluşturacağım ve bunu RB0/INT ucuna bağlayıp düşen kenarı algılatacağım ve kesme oluşturacağım, INTE bayrağını önce 1 sonra 0 (sıfır) yapıcam, falan ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
 
Kardeş bu dediklerinize hiç gerek olmadığı kanısındayım eğer bu konuyu picler ile yaptıracaksan sensör için kullanacağın pic i farklı tutarsın örneğin en basiti bitane 12F675 ile işi çözebilirsin maliyet olarak sana en fazla 3 lira artış getirir.

Pic i farklı tuttun mu sinyali asenkron seri iletişim formatında gönderip alabilirsin.Örneğin sensörü kontrol edecek olan pic 12F675 olsun ana pic de 16F628 olsun sensörden yollayacağın bilgiyi bu asenkron seri iletişim formatı ile iki pic arasında istediğin kadar şifreleyip yollayabilirsin.

Malum RF uzaktan kumandalarda da bilgileri asenkron seri iletişim formatında 4-5 bytelik veriler halinde yollayıp alıyoruz sebebine gelince 4 byte lik bi şifre sinyali ardından bir yada iki byte lık da iş yapacak olan ana sinyali yolluyoruz

Bu konuda Pic basic yada Proton basic gibi derleyicilerin SEROUT ve SERIN komutlarını araştırmanızı tavsiye ederim.
 
has artvinli ustamıza katılıyorum .... En mantıklısıda bu görünüyor zaten.
 
Burda meslek lisesinde öğretmenlik yapan bir arkadaşda serin ve ser out komutunu kullanmamı söylemişti, bir deneyeyim bakim. İlgi alakalarınız için çok saolun, daha orjinal fikirleri olan olursa yardımlarınızı bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,226
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst