PIC Öğrenmede Taktik Ne Olmalı?

ibrahim_g

Üye
Katılım
24 Eki 2010
Mesajlar
326
Puanları
31
Değerli kontrolkalemi kullanıcısı arkadaşlardan bu konuda fikirlerini belirtmelerini rica ediyorum. Malum bir çok "PIC Öğrenmek İstiyorum" şeklinde başlık açılıyor. Bu başlıklardan ortaya çıkan temel problem bence insanlar nerden balayacaklarını bilmiyorlar. Ben şöyle bir sor sormak istiyorum, PIC öğrenmek isteyen bir kişi örneğin ETE notları diye bilinen notlardan oturup teker teker çalışarak mı daha kalıcı öğrenir yoksa bir proje düşünüp onun üzerinde çalışarak mı daha hızlı ve kalıcı öğrenme sağlar. Bu konuda görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Saygılar.
 
PIC nedir ve iç yapısı nasıldır, sonra pic komutları öğrenilecek,küçük örnekler incelenecek
vs.. vs... gerisi gelir zaten..Bu işe başlayanın biraz elektronik bilgisi vardır zaten.
PIC nedir bilmeyen zaten proje düşünemez..
 
Öncelikle hangi dilde programlayacaksın onu belirle ki tavsiyem C ile programlamadır. Öğrenmesi assembly'e göre daha zor olsa da devamında farklı işlemciler için programlama yeteneğini arttırmış olursun.
 
pic'e başlamadan önce biraz elektronik bilgilerini güncelle daha sonra picin iç yapısına bak assembly ile başlarsan daha detaylı öğrenir sonra başka bir dile geçiş yaparsın şuan ben öyle yapıyorum asemmbly ile başladım çok kitap okuyorum picle ilgili ama pek faydası olmuyor bu işi öğreneceksen uygulama yapmak şart uygulama üzerinde daha iyi öğrenilir.
 
pic ile uygulamalar için minimum gereksinimler(yazılım+donanım olarak)nedir acaba?
 
1 adet pic örn:16f84a led,kristal, kondansatör, direnç derleyici program örn: microcode
 
Aslında PIC bir gerçekleme elemanıdır. PIC öğrenmek ve programlamak amaç olmamalı. Amacınız bir sistem tasarımı olsun(elektrik ve/veya elektromekanik). Kendinize ilginizi çekebilecek bir proje bulun. Ve projenin gerçekleme aşamasında PIC'i kullanın. Bunu yaparken elinizde olması gerekenler ;
kullanacağınız PIC'in datasheeti (ör:pIC16F877 vs),
bir editör(ör :MPLAB ,HI-TIDE vs) ,
bir compiler(ör : HI-TECH C),
benzetim programı(ör: PROTEUS) ve
mümkünse (kullanacağınız programlama dilini hızlıca öğrenmek için) bir kaç anlatımlı örnek proje dökümanı.
Bunlar projenizi gerçekleştirmek için yeterli olacaktır.

(Tabi ki yukarıda saydıklarım bir simulasyon gerçekleştirmek için yeterli. Ama bu kadarını yaptıktan sonra zaten bu sistemi fiziksel olarak gerçekleştirebilecek kadar bilgi sahibi olmuş olursunuz zaten )
 
PIC öğrenmek istiyorsan öncelikle sana assembly dilini öneriririm... sonra iç yapısını öğrenmek istiyorsan; datasheet yazarak google sayfasına ulaşabilirsin burdan zaten bütün Pıc ve entegre iç yapılarına ulaşabilirsin
 
kimse yardımcı olmuyor nereden başlamak lazım ilk hangi dili öğrenek lazım yardımcı olan yok....
 
ben jal kullanıyorum oldukça kolay tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst