Philips 107e monitör

seyyahhh

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Monitörde zaman zaman ekran bir an için gidip gelme sorunu oluyordu uzun bir süre kullanmadım, kullandığımda yine bu sorun ortaya çıktı ve sonrasında cızırtı yapmaya başlayınca içini açtım bir süre açık çalıştırırken röle arada aç kapa yapıyordu üzerine tıkladıktan sonra görüntü tamamen gitti. Yaptığım kontrollerde arızalı olarak Bu4222 bulabildim. Etrafındaki elemanları kontrol ettiğimde bir sorun göremedim. Elimde D1878 var bunu direkt olarak arızalı olan BU4222 yerine kullanabilir miyim? Değiştirmeden önce başka yapmam gereken kontrol veya değişiklik var mı? 4.7n 1600v kısa devre yok, 7N60 mosfet sağlam görünüyor.

Sökmeden önceki tablo:
Standbye yanıyor,
Flamanlar yanıyor,
Ekran karanlık
 
CRT mi ?? flamanlar yanıyor deyince öyle anladım yoksa lcd florasan aydınlatmamı ?
 
Yazılandan anlaşılacağını düşündüğüm için CRT olarak belirtmedim. Evet CRT eski bir monitör. Başka bir LCD aldım ama bunu da tamir edip bir kenarda yedek olarak bırakmak istiyorum. Cevap gelmediği için henüz horizontal transistörü D1848 olarak denemedim. Elimde bu olduğu için yeni almadım. Blok kondansatörü de her ihtimale karşı değiştirdim.
 
flamanlar yanıyor ise senin 15650 hz çalışıyor anlamına geliyor yüksek voltaj çıkıyorsa bence soğuk lehim ve komdansatör hatası ara derim ,
 
Elimde D1878 var bunu direkt olarak arızalı olan BU4222 yerine kullanabilir miyim?
 
Elimde D1878 kodlu bir hap var, onu BU4222 kodlu hapın yerine onun tam muadili olarak kullanabilir miyim, şeklinde olmuş bu sorunuz. Datatsheetlerinden ayni özellikleri tam olarak görüyorsanız, işte o şartta biri diğerinin yerine tam muadil (Karşılık) olarak da kullanılabilir. Örneğin bazıları içten koruma (Komütasyon) diyotludur, bazılarında ise ekstra bir diyot transistör dışından eklenerek, bu tv yatay çıkış katı devresinde kullanılır.

+115 volt tv besleme katından gelen yatay çıkış katı besleme voltajı, yatay çıkış katındaki 15625 hz.lık kare dalga sinyali ile yatay çıkış transistorüyle tam olarak anahtarlanmamış olsaydı, flaman ısıtma beslemesi de hiç çalışmamış olurdu. Çünkü bu flaman beslemesi de bu EHT’den çıkar. Bu durum, EHT’nin o anda da çalıştığını, yatay çıkış transistorünün, EHT’nin veya yatay saptırma bobinlerinin içten bir kısa devresi olmadığını, ancak anot gerilimi olarak çıkan 25-30 kV’luk voltajın çıkış bağlantısında, EHT’nin sekonder sarım ayaklarındaki bağlantılarının çok da sağlıklı olmadığını (Soğuk lehim gibi) gösteren bir görüntüdedir.

Yerinizde olsam ilk önce EHT (Yüksek gerilim trafosunun) çıkış (Sekonder) ayaklarındaki tüm lehimleri yeniden dikkatle tazeler, kırmızı renkteki YG kablosunun (EHT’nin 25-30 kV’ilk) çıkış temas uçlarını öncelikle kontrol ederdim. Kuvvetle muhtemel eleman arızası bulunmayabilir.

NOT: EHT’daki SCREEN;, FOCUS, ANOT ayarlarının orijinal halinden değiştirilip bozulmamış olması kaliteli (Özgün) görüntü çıkışında oldukça da önemlidir. Kolay gelsin.
 
Merhaba,
Sizin yazdığınız üzerine tekrar lehimleri tazeleyip çıkardığım elemanları yerine taktım. Gözlediğim tablo:
Bilgisayar bağlantısını yaptığımda cihazı açınca normal bir şekilde standbye geliyor.

Ancak bilgisayarı açınca standbye yeşile dönüyor, flamanlar bir an için yanıp tekrar sönüyor bu arada da röle sürekli çekip bırakıyor. Daha önce yazdığımda sürekli yanıyor sanmıştım bu sefer daha dikkatli baktım. Bilgisayar bağlantısını çıkarıp monitörü açtığımda da yine yeşil standbye yanıyor, demo ekranı yok, ekranda Elektriklenme yok, flamanlarda çok güçsüz bir ışıldama var bu yanılttı beni sanırım.

BU4522AF ölçtüğümde 1 ve 2 uçları arasında diyot ölçümü kademesinde ölçüm veriyor(kısadevre yok) ancak 2-3 uçları arasında ve 1-3 uçları arasında herhangi bir ölçüm vermiyor (Sonsuz direnç). Elimde olan diğer D1878 ile kıyasladığımda 2-3 ve 1-3 arasında ölçüm vermesi nedeniyle BU4522AF bozuk olduğunu düşündüm. Diyagramlarına baktığımda Bu olan damper diyodu yok diğerinin var. Dosyalarını buraya ekliyorum kontrol edebilir misiniz? Devre üzerinde 1-3 uçları arasında paralel bağlı olan bir diyot da var damper diyodu o sanırım, sağlam görünüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 2sd1878.pdf
    90.6 KB · Görüntüleme: 3
  • bu4522.pdf
    244.7 KB · Görüntüleme: 2
senin bu4522af kesinlikle bozuk değil.beslemede 1115 opto kuplör var beslemenin lehimlerini tazelerken onuda dene.
 
BU4522AF bozuk değil dediniz ama neden öyle dediniz anlamadım. Bu arada beslemede T1103 vardı sizin denememi söylediğiniz için onun aynısı yoktu 817C vardı onu denedim sonuç aynı değişen yok, yüksek gerilim kablosuna hiç akım gelmiyor
 
buh1015 transistör veya benzerlerinden dene 2 numaraya 100-121 volt voltaj bir an bile olsa açarken ölçü aletinden okuyabiliyor musun ? eğer bulamazsan ya da uğraşmak istemezsen elimde monitör var gönderirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst