PCB Trafo Testi Nedir?

mckolbasi

Üye
Katılım
6 Mar 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
38
Selamlar..

Gecenlerde bı konusmada PCB trafo testı dıye bırsey duydum, internette araştırdım ama pek bı sonuca varamadım. Bu konu hakkında bılgısı olan var mı acaba ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Pcb eski trafolarda yağın içine katılan kansorijen bir maddedir ,bu yağ uzun süredir türkiyede yasaklandı ve pcb li trafoların bircoğu toplandı , bu trafoların imhası için de almanyada özel bir servis var ve imhası içinde büyük bir miktar para ödeniyor.
 
O zaman anladıgım kadarıyla bu testı yaparak trafonun ıcınde bu maddenın olup olmadıgını olcecegız.. Peki test ıcın nasıl bır duzenek yada nasıl bır tesıs gerekıyor ?
 
pcb testi özel test yetkisi olan firmalara yaptırılabilir.pcb(poliklorlu bifenil malzeme) yapılan testlerde 50 ppm altında olması gerekmektedir.daha detaylı bilgileri aşağıdan temin edebilirsin.POLİKLORLU BİFENİL VE POLİKLORLU TERFENİLLERİN
KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK
R.Gazete No. 26739 R.G. Tarihi: 27.12.2007
 
sizin yerinizde olsam bulaşmadım bu işe. bu konu hakkındaki uzmanlarla irtibata geçer iseniz daha sağlıklı olmaz mı
 
bıldıgınız yetkılı fırma varmı pekı? Cok soru soruyormusum gıbı oluyor ama gercekten kendı arastırmalarımda hıcbır bılgıye ulasamıyorum..
 
Teiaş ın Gölbaşındaki merkezine sorabilirsiniz. çünkü onlar yağları kendileri test edebiliyorlar.
 
izmirdeki elkima trafonun da yaptıgını ogrendım.. Herkese yardımları ıcın tesekkurlerımı sunarım..
 
Arkadaşlarında bahsettiği gibi PCB yağ içindeki bulunabilen kanserojen bir maddedir. ABB firmasında hem yağlara analiz yaptırabilirsin hemde bertarafı konusunda sana yardımcı olurlar. Bertarafı maliyetli olmasına rağmen bertaraf etmek dışında başka yol da yok malefes. PCB'li trafoyu kullanmak iş güvenliği ve işçi sağlığı açınsında sıkıntılı bir durumdur.
 
Bu bahsi geçen madde,PCB, trafo yağının içerisinde bulunuyorsa ve temas edildiyse, bir sıkıntı olur mu? Yani ne gibi tehlikesi vardır temas etmenin?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst