Paratoner ve Koruma Topraklamasinin Ayrilmasi

Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
163
Puanları
1
Paratoner topraklamasi ile koruma topraklamasinin ayrilmasini mumkun kilan sartlar var midir? Bildigim kadariyla yonetmelikte paratonerin koruma topraklamasi ile birlestirilmesi vurgulanir. Ancak paratoner topraklamasinin, binadaki koruma topraklamasindan ayrilmasi durumunda herhangi bir dezavantaj olur mu? Iki topraklamanin ayrilmasi durumunda Parafudr kullanimi yine gerekli olur mu? Paratoner topraklamasi ve koruma topraklamasi arasinda ayni TT sistemlerdeki gibi 20 metrelik bir mesafe saglansa uygun olur mu? Desteginiz icin tesekkur ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Parafudr zorunlu değildir. Ama olması çok iyidir . Bütün topraklamalar birleştirilmelidir. Paratoner topraklamasi ile koruma topraklamasi birlestirilirken spark GAP kullanılmalıdır
 
Paratoner ve koruma topraklamasinin birlestirilmemesi durumunda (yonetmelige uygun olmadigini biliyorum) ikisi arasinda bulunmasi gereken en dusuk mesafe ile ilgili bir sey soylenebilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst