pano tip testi

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
Firmamız 4000A'e kadar tip test sertifikasına sahiptir.,arkadaşlar bir firma bunu yazmiş sitesine, şimdi bir pano ile amperaj arasinda nasil bir ilişki var? yaNİ bu adam 4000 A e kadar neyin testini aliyor? bu test ne testi yardim lütfen.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sevgili arkadaşım...
nisan 2008den beridir sormuşsun ama yazan olmamış umarım işine yarar. bu firma 4000A giriş şalterine kadar yaptığı panolarda ilgili pano testlerini (tip testi rutin testler izolasyon vs testler dahil) belgeleri ile üretebilmektedir. burada 4000A tamamen giirş şalterinin amperaj değeridir. panoların standart üretimlerinde bir takım testler de yapılmaktadır. bunların bazıları her pano için ayrı ayr yapılır örneğin çalışma testi bazıları da üretici firma tarafından laboratuvarlarda yapılır örneğin kısa devre dayanım testi... bu konuyu bir defada anlamanız ztn zor olur biraz panocu olmanız yada iyice araştırmanız gerekir.
umrm yrd olmştr...
 
cafer arkadaşım, ben zaten pano ile alakalı olduğunu biliyorum da buradaki 4000 A den kasıt 4000 A lik giriş şalteri için dizayn edilen panonun tip testleri (yalıtım kısmını biliyorum da kısa devre dayanımı da baraların dayanımı mı oluyor emin değilim) mi oluyor onu soruyordum ama sanirim dediğini anladim

____________________________________

https://www.kontrolkalemi.com/forum/elektrik-genel/18731-salterler-hakkinda.html arkadasim su konuda sordugum sorulari da izah edersen cok sevinirim gerçekten cünkü daha önce de sormustum bu soruyu sanirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba.

4000A tip testi pano ile şu alakası vardır.Yapılan pano 4000A Akımla çalışırken panonun ısınmasında,saç aksamında,izalasyonda,baralarında ve kullanılan tüm cihazlarda hiç bir sıkıntı yaratmadığı anlamanı gelmektedir.
Kısacası al benim panoma 4000A lik bir sistem yap çalıştır hiç sıkıntı yaşamassın.Bunu ben test ettirdim ve onaylattım demek anlamına gelir.

Birde Bunun daha üstü olannı vardır.4000A 100kA 40 °C Tip Testi Gibi.

Bu testte şu anlama geliyor.

4000A de 40°C sorunsuz çalışabiliyor.
100kA Kısa devre akımına maruz kaldığında hiç bişey olmuyor.
 
Arkadaşlar tip test raporlarının geçerli olabilmesi için üretilecek panolarda tip testlerde kullanılan şalt malzemelerin aynısının (marka olarak) kullanılması gerekiyor diye bir kural var mı?
Yaptırdığımız kamu işlerinde üst kalite şalt malzeme kullanılması için bu yöntemle iyi marka kullanılması için bastırıyoruz ama direten müteahhit firmalar var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,320
Mesajlar
916,684
Kullanıcılar
450,157
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst