pano içi kodlama

otisabi

Üye
Katılım
14 Mar 2009
Mesajlar
119
Puanları
1
pano içi kodlama, (tüm kontaktör, sürücü plc vs üzerindeki kabloların üzerlerine şemadaki gibi kodların yazılması) bir opsiyon mudur, yoksa olması gerekli bir standart mıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
standarttan öte sana kolaylık sağlar senin arılarda daha rahat sonuca ulaşmanı sağlar
 
Bazı uygulamalarda ve ülkelerde tanımlanabilir olma zorunluluğu vardır.Yeni CE normlarıdan bakabilirsin.Şahsen ben kodlanmamış panoda arıza ararken ağzımı bozarım.İnsana inanılmaz zorluk çıkarır
 
Bir standarttır, aynı zamanda mesleğe bir saygıdır, tam kodlanmış ve etiketlenmiş bir pano sanat eseridir. Diğer meslektaşlardan kulağımızı çınlatacak övgüler duymamış oluruz. Ayrıca bir sektör haline gelmiştir, tamamen bu işle uğraşan firmalar var, üreticiye pahallı ve zaman kaybı olarak gözüksede, zorunluluktur. Makinenizi avrupada bir firmaya satmaya çalıştığınızda hemen önünüze gelecek ilk konu proje ve projeye uygun etiketlemelerdir. Sadece avrupa değil, bangladeşe satılan, otomasyonu yaptığımız bir makinenin projelerini igilizce çevirilerini o devletin mevzuatı olarak yapmıştım..Kısaca çok önemlidir.
 
ali demir arkadaşımın yorumuna sonuna kadar katılıyorum. ağzına sağlık
 
bu işin standart olmadığını iddia eden bir şirkete bunun standart olduğunu ispat etmem lazım.
ce ya da benzer bir resmi standarta nasıl ulaşabilirim?
 
Bu duruma standart diyemeyen o firma zaten standartların altında yok olur gider.
ama firmaya iş yaptırdıysan iş kabul formu oluştur ve eksiklerini yaz.Bunları tamamladığında ödemesini yaparsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,308
Mesajlar
916,575
Kullanıcılar
450,145
Son üye
sukruseker

Yeni konular

Geri
Üst