Panelden S7-300 DB'ye veri yazdırma

selamidal

Üye
Katılım
15 Eyl 2006
Mesajlar
47
Puanları
1
Selamlar;
Panelden girilen reçeteleri plc hafızasında nasıl tutarım? Panelden oluşturulan yeni reçeteler için simatic otomatik DB mi açmalı? Mesela operatör zamanla 500 adet reçete girecek olsun.
Örneğin kare ürün olsun. a ve b kenarları var. Operatör panelde yeni reçete oluştursun? Bu reçeteye ait ölçü bilgileri 2 adet IO Fielde'de reçeteye tıkladığı an (çift tıklayıp a ve b değerleri otomatik açılmadan) görünebilsin.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar konu günceldir. yardımlarınızı bekliyorum.
 
PLC'lerin Hafızaları sınılı olduğundan reçeteleme olayı HMI veya Scada (Harican bir Database de olabilir) saklanır. Ama bazı Recipe özelliği olmayan Operatör panelleri veya Touch paneller de olabiliyor o zaman iş plc'ye düşüyor ama şunuda unutmamak gerek; Mesela bir recetede 50 farlı değişkeni plc'nin bir bölgesinden çağırıyorsunuz ve 500 adet farlklı reçete için bunu plc de saklamayı düşünüyorsunuz, sizce kaçıncı reçetede plc nizin hafızası dolar?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst