Panasonic klima arızası (kompresör)

onur8406

Üye
Katılım
7 Nis 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Herkese selamlar,
Geçen sene gaz bastırdığım klimam bu sene çalışmadı. Servisten arkadaş çağırdım geldiler baktılar ve kompresör arızalı diyip 1700 tl gibi bir maliyeti olduğunu söylediler. Kompresör arızalıymış ve değişmesi gerekiyormuş. Buraya kadar her şey normal ama bana söyle bir teklif geldi istersem klimayı kendi satın alabilirmiş gelen usta. Böyle bir teklifle karşılaşınca ben de işkillendim doğrusu. Bu tür elektronik mekanik işlerinden anlamam ama kompresörün de bu tür cihazlarda en pahalı parça olduğunu da bilirim. Kompresörü bozuk cihazı n'apacak anlamadım cihazda eski sayılır alıp n'apıcak? Hal böyle olunca kompresöründe acaba bir sıkıntı yok mu sorusu aklıma geldi ya da cihazın çok ufak bir sorunumu var? Cihaza geçen sene gaz bastırınca soğuk hava üfledi kompresör bozuk olursa yine de gaz bastırınca soğuk üfler mi? ya da bozuk kompresör hiç mi soğuk hava üflemez? Değerli görüşlerinizi alabilirsem sevinirim. Teşekkürler
 
Cihaziniz eski model ise onverter degil ise kompresor icin 1700 tl fiyat cok yuksek. Bana mantikli gelmedi. Suphelenmekte haklisiniz. Cihazi sizden alir sagini solunu toplayip baskasina aldigindan ustune daha fazla fiyata satar. Belki 1700 tl fiyati sizi kendisine satmasi icin yüksek soylemis olabilir.

Gecen sene gaz basti ama kacagi bulmadan gitti ise klimaniz yine gaz kacirmis olabilir. Kompresor bozuksa gaz basilsada sogutma yapmaz.

Bence baska bir servis cagirip sorunu tesbit ettiriniz. Eger gaz kacagi var ise mutlaka oncelikli isleri kacagi gidermek olmali gaz basip gitmesinler.

Kacagi giderdikten sonra sistemi iyice vakumlayip gaz sarji yapsinlar.
 
Bugün servis geldi. Gazı bastığı sırada gaz girişinin yanındaki metal tapayı bilerek kırmışlar ve gitmişler dedi oradan gaz yavaş yavaş boşalıyormuş ki gelip bir daha para alsınlar:mad: Bu insanları anlamak çok güç işini hakkıyla yapan bir ustaya Allah rastgetirsin. Maddi olarak sömürülmenin yanında insan insana güvenemez oluyor beni rahatsız eden bu. Hakkımı helal edip Allah'a havale ediyorum 'O' bilir... yazıktır günahtır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst