Panasonic Hmi - Plc - Servo Soruları

Merhaba,

acaba panasonic plc fwingr programını plc siz kullanabilrimiyim yani simulasyon oalrak
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Evet mümkün, konu başlıklarını inceler isen gerekli bilgiyi bulabilirsin.
 
Merhabalar,
Sn Panasonic Destek, fp0 serisinde interrupt ile PID bloğunu beraber kullanamıyoruz bildiğim kadarıyla. Peki fp0R serisinde de bu durum böylemdir? Teşekkürler..
 
Merhaba

İnterrupt ın içerisinde PID çalıştırmak olabilecek bir çalışma şekli değildir.

İnterrupt sinyali geldiğinde gelen sinyalin yükseleni,düşeni veya her iki durumunda da interrupt içerisindeki program bir defa çalışır.

Bu sebepten hiç bir plc de PID bloğunun çalışması interrupt içinde olamaz.

Acaba başka bir şey mi sormak istediniz?
 
Merhabalar
Cevabınız için teşekkür ederim.

Evet Sn Panasonic Destek, bahsettiğiniz gibi interrupt'ın içerisinde değil de interrupt ve PID komutunun beraber kullanılıp kullanılamayacağını sormuştum. Böyle bir sınırlama varsa FP0R'için de geçerli olup olmayacağı aklıma takılmıştı.

Bu bilgiyi; FP series PLC programming manuel'de F355 pid processing komutunda özellikle fp0 serisinde interupt programın içerisinde kullanılamayacağı belirtilmiş. (For the FP0, this instuction F355(PID) cannot be programmed in the interrupt program.)

FP0 ile yaptığım denemelerde (PID komutu interrupt'ın dışında olmasına rağmen) programı çalıştırdığımda Error code: [45]operation error occured hatasını aldım. ve hata pid komutunu işaret ediyor. PID'yi silip çalıştırdığımda hata ortadan kalkıyor. PID için kullanılan DT alanlarının başka komut tarafından kullanılmadığına da eminim.
Yanlış yaptığım bişeyler var ya da eksik bilgim :)
 
Merhaba

Öncelikle PID bloğunu hangi editörümüzde kullandığınızı öğrenmek istiyorum.
FPWINGR mi? yoksa FPWINPRO mu?

PID bloğunun ilk başlarda hata vermesinin sebebi kazanç ayarlarının içerisindeki değerlerin 0 (sıfır) olmasından kaynaklanmaktadır.

KP,Ki,Kd değerlerinin içerisinine PID bloğunu çalıştırmadan önce 0 (sıfır) dan büyük rakam giriniz.
 
Sn Panasonic Destek,
FPWinGR editörünü kullanıyorum. PID Ekteki resimde görmüş olduğunuz gibidir. FPWinGR wizard ile oluşturmuş olduğum programdır. İlk açılışta gerekli setleri gönderiyorum. R50 ile de pid yi devreye alıyorum. Yaptıklarımda bir hata var mıdır acaba? Teşekkürler
 
Merhaba R9013 ün arkasına koyduğun DF e gerek yok.

Yaptığın programda bir sorun yok ancak dökümanlarda F355 komutunun FP0 serisinde kullanılamayacağı yazıyor ancak ben hem FP0 da hemde FP0R de denedim yazılım hata vermiyor.

Bence boş bir proje açarak aynı işlemi dene muhtamelen DT500 den itibaren kullanılan DT530 a kadar olan yerde data alanlarına başka bilgiler karışıyor olabilir.Eğer boş projede PID blogu sorun vermez ise kendi programını incelemeni tavsiye ederim.

DT500-DT530 arası PID tarafından kullanılmaktadır.

Ayrıca FPWINGR versiyonun güncel değil ise güncelle bendeki versiyon 2.90

Umarım yardımcı olur
 
Çok teşekkür ederim Sn Panasonic Destek,

Fp0-T32 ile denemem başarısız fakat aynı program ile FP0-C32 serisinde başarılı, ilginç bir durum, sanırım t32'de donanım hatası var... Teşekkürler
 
Merhaba bende

Fp0-T32CP de denedim sorunsuz çalışıyor.Muhtemelen CPU versiyonları ile ilişkili bir durum var.

Panasonic bazı parametrelerin çalışmasını cpu versiyonu ile ilişkilendirir.

Bendeki FP0-T32CPnin CPU versiyonu 2.3(Plc nin yan tarafındaki etikette yazılı olan değer)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst