Panasonic Hmi - Plc - Servo Soruları

Panasonic Destek

Panasonic Temsilcisi
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
131
Arkadaşlar panasonic otomasyon ürünleri ile ilgili sorularınızı bu konu başlığı altında cevaplamaktan memnuniyet duyarım

umarım yardımcı olur.Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz

FP Series Programming Manual.rar

FP0 Plc modülleri ile ilgili aradığınız çoğu şeyi burada bulabilirsiniz

Umarım faydası olur
 

Ekli dosyalar

  • FP0_Hardware_Manual1.rar
    4.7 MB · Görüntüleme: 111
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
panasonic ile uğraşan arkadaşlara bir rica
panasonic FP0 T32 modeli plc ileyaptığım programda F10BMV DT200,270,DT700 şeklinde taşıdığım daha sonra F10BMV DT700,DT770,DT400 şeklinde çağırdığım zaman bazı dataların benim yazdıklarımın dışında olduğunu görüyorum.Mesela DT202 ye yazdığım değer yerine 0 çıkıyor. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Merhaba

Anlatmış olduğunuz sorunu ne yazık ki bu güne kadar yaşamadım.
Buna neden olabilecek tek mantıklı sebep Dword kullanmış olabilirsin.

Bence yeni bir proje aç ve sadece bu işlemi yazarak test et.Eğer sorun halen devam ediyorsa projeyi bana gönder.
 
Minas A4 servo sürücüler hakkında kullanım modlarında gerekli parametre ayarlarını veren herhangi bir türkçe döküman var mı?
 
merhabalar elimde Nais FPO C32 PLC var.Deneme olarak X0 açık kontak ve Y0 'ı çıkış olarak atadım ama program çalışmıyor PLC üzerindeki giriş çıkış ledleride yanmıyor.Galiba soket bağlantılarında yanlış bağlantı yapmış olabilirim , giriş-çıkış soket bağlantı şeması varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Merhaba Meerd

Ne yazik ki benim kullandığım ve bildiğim kadarı ile bütün dökümanlar ingilizce dir.
 
arkadaşlar merhaba ben visual basic veya C# ile yaptıgım arayüz ile panasonic plc yi haberleştirmek istiyorum... Plc nin giriş ve cıkışlarını ekranda görmek istiyorum... girdiğim degeri plcde nereye atmamm lazım.. bunun için plc de yapmam gereken bir şey varmı bu konuda yardımm edebilecek arkadaşlar varmı....
 
Merhaba cncservomotor aşağıdaki linkte Mewtocol açık protokolü ile plc ye nasıl bağlanacağın ve hangi komutlarla sorgu yapacağın örneklerle açıklanmıştır.
Benim hyper terminal ile bağlanarak yapmış olduğum örnek sorgularda burada gösterilmektedir.Umarım yardımcı olur.
 

Ekli dosyalar

  • fp0 acık protokol.rar
    2.2 MB · Görüntüleme: 43
panasonik destek arkadasımm dedıgınn gıbı o klasoru okudumm ordakınlere gore plc cıkısını aktıf adebılıyorum.. yalnızz plcnın gırısı aktıf olunca ekrana koydugum radio butonu checked yapamadım..yanı plc nın gırıslerını ekranda goremedım....
 
Merhaba cncservomotor
aşağıdaki görüntüde ben X0 dan itibaren X2F e kadar olan 48 adet dijital girişin okunması örneğini aynen yaptım ve burada X0 ve X1 in durumlarını sorunsuz okudum, örneği ve dökümanı inceler isen sanırım sende sorunsuz okuma yapabilirsin.

adsz560585757.jpeg



Unutmaki örnekte 16 bit olarak yani 1 word olarak sana bilgiler 3 ayrı grupta gelmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst